RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Barbera wine and fish fetival

BARBERA FISH FESTIVAL I

14. – 15. OKTOBER 2017.

I Agliano Terme forenes norsk torsk med Piemontes ypperste barberaviner.

Barbera Fish Festival i Agliano Terme ble arrangert for første gang i 2014. Fokuset er den gode kombinasjonen av norsk torsk og Barbera d’Asti vin. Selve festivalen er blitt nå en tradisjon. Arrangeres i samarbeid med Norsk Sjømat Counsil for å bidra til kunnskap om norsk fisk. Det deltar anerkjente norske og internasjonale kokker som samarbeider med italienske stjernekokker i forberedelsen av diverse retter med sjømat. Et fantastisk opplevelse. Blant de norske som har deltatt er Ørjan Johannessen, gullvinner av Bocuse d’Or i 2015. Enrico Crippa fra Restaurant Piazza Duomo i Alba, tre Michelin-stjerner, Walter Ferretto, Luca Zecchin, Ugo Alciati og Igor Macchiaisk.

Festivalen er blitt en voksende suksess. I 2017 arrangeres festivalen helgen 14. og 15. oktober. På piazzaen i Agliano er det godstemte lyder og latter fra italienere og nordmenn som går rundt med vinglasset sitt i en pose på magen og en tallerken med delikatesser fra det norske Barentshavet komponert med råvarer fra Piemonte.

Fra en av byens kirker, riktig nok i en nedlagt og «avkristnet» kirke var det mulig å smake på over 50 lokale barberaviner fra produsenter i Agliano Terme området. For 7 Euro får du et glass, og det er bare å starte smakingen. Hyggelig og gode restauranter i denne koselige landsbyen.

Agliano Terme er et enormt vinområde med lang historie. Og her finner vi vinmarker plantet med Barbera druen. På festivalen er det samlet produsenter av anerkjent vin, forhandlere, restauratører og hotelleiere som har som fokus å øke bevissteten om den lokale vinen, mattradisjoner , natur og kultur oppmuntrer til bærekraftig økonomisk utvikling i landsbyen samt får flere turister til området.

I dette vakre området i Nord-Vest Itala som er frodig og grønt hele året har vi leid en egen vingård hvor vi skal bruke weekenden til å slappe av og stappe i oss godsaker både for øye og gane. Det er nettopp vin og vingårder Piemonte er kjent for. Byer som Barolo, Barbaresco, Asti og Alba ligger like ved. Fyldige, kraftige og spenstige rødviner laget på druetypen Nebbiolo og Barbera. Asti forbinder du kanskje mest med Asti Spumante. Men området har også tørre viner. I september og oktober finnes det en rekke markeder i området med godsaker av mat og vin i små landsbyer like ved der vi bor. På markedene åpner det seg en verden av vin,grappa, ost, skinke, salami og kaker, og vi får anledning til å prøvesmake.

Med oss på turen blir Caroline Shøning. Hun bor i Italia og har drevet restaurant i området i 16 år. Hun er lommekjent og skal ta oss med til spennende vinprodusenter og markeder i området samt lære bort noen av sine kokekunnskaper for de som måtte ønske det.

Forslag til program

Dag 1: Fredag 13. oktober.
Avreise med Norwegian kl. 13.10 ankomst Milano kl. 15.50. Vi blir hentet av buss og reiser direkte til Collina dei Conigli hvor vi skal bo i 3 netter, ligger nydelig til i Castel Boglione. Utendørs basseng og solterrasse. Et fantastisk sted å bo, og som drives av 2 fantastiske mennesker, Flavia og Roberto. Vi har hele stedet for oss selv. Vi får en liten aperitiff med noe å knaske til ved ankomst. Vi pakker ut og om kvelden og vi blir kjørt til en tradisjonell restaurant fra Piemonte for å nyte en god middag.

Dag 2: Lørdag 14. oktober.
Frokost på vingården og vi blir hentet kl. 10.00 med bussen og kjører til festivalen som blir holdt i Agliano. Hele byen syder av folk og vi smaker på forskjellige viner og klippfisk. Her kommer mange norske produsenter av tørrfisk og klippfisk sammen med norske kokker. Her kan vi gjøre våre innkjøp av lokale produkter og ta med hjem. Hele byen er forvandlet til en utendørs restaurant med langbord. Kl. 15.30 blir vi hentet av bussen og vi reiser til Calamandrana til vingården «Michele Chiarlo» som produserer en av distriktets beste spumante. Besøk på vingården og prøvesmaking av 5 forskjellige viner. Kl. 17.30 kjører vi tilbake til Collina del Conigli. Vi slapper litt av før vi møtes om kvelden og baker Focaccia sammen med Caroline som vi spiser med oster og spekemat fra Piemonte og gode viner.

Dag 3: Søndag 15. oktober. Frokost severes på gården og vi blir hentet med buss kl. 09.30 og kjører sammen med Caroline til Neive hvor vi rusler litt rundt og tar oss en cappuccino. Kl. 11.00 reiser vi til Barbaresco på vinsmaking. Her er det også mulig å handle vin. Kl. 12.30 reiser vi til Treiso for søndagslunsj på en av Carolines favorittrestauranter i området. Her kan du få servert den berømte hvite trøffelen fra Alba mot et lite tillegg i prisen. Jo mer trøffel du vil ha direkte på retten din jo mere koster det. Kl. 16.00 tilbake til vårt overnattingsted hvor vi kan slappe av ved bassengkanten. Kokekus med Caroline og vi forbereder middagen i sammen. Eller du kan nyte en god vin i hagen og vente til middagen blir klar.

Dag 4: Mandag 16. oktober.
Frokost på gården før vi setter oss i bussen for å reise til flyplassen. Avreise kl. 13.55 med Norwegian. Avgang fra Malpensa kl. 13.55 med Norwegian. Ankomst Gardermoen kl. 16.35.

Pris: kr. 4.950.- pr. person i dobbeltrom.

Prisen inkluderer:
• Flyreisen fra Gardermoen til Milano tur/retur med SAS
• Flyskatter pr. dags dato
• Overnatting 3 netter i dobbeltrom på Collina dei Conigli inkl. frokost.

Ta kontakt for tilbud på program.