RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Budapest

Budapest

Budapest – Donaus dronning og storby med over 2 millioner innbyggere. En meget vakker by, hvor naturen og arkitekturens mangfold harmonerer. Ungarns hovedstad er porten mellom øst og vest og deles som kjent i to av elven Donau. Pest-siden med sine mange hoteller og forretningsbygg i glass og betong, shoppinggater, Restauranter og ikke minst den storslåtte parlamentsbygningen på den ene siden. Den andre, er Buda-siden beliggende på høyden med en rekke minnesmerker, slottet til den tidligere keiseren, Budaborgen og Fiskerbastionen, hvor det i de trange gatene rundt ligger mange hyggelige kafeer, samt små forretninger. Dersom man befinner seg på den ene eller andre siden av byen er shopping- mulighetene mange.

Forslag til program for grupper:

Dag 1

Den første ettermiddagen kan vi ta en kort byrundtur – kanskje en pubcrawl hvor vi rusler fra pub til pub og samtidig får med oss litt av byens historie, før vi har en deilig middag med gode ungarske viner.

Dag 2

Spa på Gellért Bad og Hotell ble offisielt åpnet i 1918. I løpet av de snart 100 årene hotellet har eksistert, har det gjennomgått ombygging og utvidelser en rekke ganger. I dag fremstår hotellet med moderne teknisk utrustning samtidig som de historiske tradisjoner er tatt godt vare på.
– 3 timers opphold inkl. massasje, spaopplevelse, håndklær, 1 glass

Lunsj på New York Café. Kaféen som var en av de vakreste og mest elskede stedene i Budapest på begynnelsen av 1900-tallet. I 2006 ble kaféen restaurert tilbake til sin opprinnelige prakt.
Tid på egenhånd i denne vakre byen.
Om kvelden møtes vi til middag på Boat Restaurant Venhajo. Et museumsskip som ikke cruiser lenger. Her har vi en fantastisk utsikt over Donau og Buda Castle.

Dag 3

Tur til kunstnerbyen Szentendre hvor vi kan besøke marsipan-museet og vi kan ha vinsmaking på det nasjonale vinmuseet. Vi kan ha lunsj på en lokal restaurant og muligheter for kokekurs (lære å lage gulasj). Litt tid på egenhånd til shopping.

Tilbake til Budapest, eller vi kan stoppe på pustaen – se hesteshow og annen underholdning, og ha middag her.

Er vi tilbake i Budapest kan vi ha middag på restauranten Tom George.
Restauranten Tom George er en av de mest fasjonable restauranter i Budapest. Hvis du ønsker å møte filmstjerner eller politikere er dette stedet for deg! Restauranten finner du i sentrum, bare noen kvartaler fra Stefansdomen. Innsiden av Tom George er malt i lyse, varme farger og har en koselig retro stil. Kjøkkenet er internasjonalt, men det tilbys også ungarsk mat, indisk mat, samt retter fra Middelhavet. Eller hva med et sushi måltid? Sushi’n som tilbys er ikke bare laget av fisk, men også av andelever!

Dag 4

Hjemreise.

Pris fra kr. 2.850,- per. person

Flyreisen fra Gardermoen tur/retur i laveste bookingklasse
3*hotell med sentral beliggenhet, 3 netter i dobbeltrom
Kun for grupper på 10 personer eller fler.