RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Festival i Champagne

BLI MED TIL DEN POPULÆRE FESTIVALEN I CHAMPAGNE.

I desember hvert år arrangeres en utrolig og fantastisk festival i byen Epernay.  Champagnens hovedstad.   De eksklusive champagnehusene på Avenue de Champagne åpner sine dører, slik at du kan nyte og prøvesmake en rekke forskjellige champagner.   I hele 3 dager skal byen feires.  Fantastisk teater, vakre parader og lysshow.  Festivalen vokser i popularitet hvert år, både blant lokalbefolkningen og besøkende til byen, og hvert år er det nye overraskelser og fantastiske show..   En opplevelse du vil huske lenge.

Avenue de Champagne er den mest berømte og historiske gaten i Epernay. Selve gaten er et  pittoresk sted for en spasertur, og her finner vi de praktfulle hovedbygningene til de store champagnehusene som Moet et Chandon og Lauren Perrier.

På fredag  åpner champagnebarene  kl. 17.00 og festivalen starter kl. 18.30  med et lysshow på fasaden til rådhuset.   Også lørdag har de lysshowet.  Ulike malerier med flere farger projiseres på fasaden.  Følg etter paraden langs Champagneavenyen med gateopptredener til møteplassen for å observere et fantastisk fyrverkeri.   Champagnehus og bygninger er opplyst og dekorert for anledningen.  De har også åpnet sine dører slik at du kan få  smake på forskjellige typer champagner og  årganger.

Lørdag morgen er det kulinariske opplevelser.  Kjente stjernekokker kommer fra flere steder i regionen og vil lage mat som serveres med champagne. Mat  serveres og vi lærer om de spesielle egenskapene til de champagnene kokkene serverer  til maten.

På søndag morgen arrangeres et av de største årlige billøp i Nordøst Frankrike.  Mer enn 400 biler – Veteranbiler samles i gatene i Epernay.  Sjeldne og nydelige biler i paraden.

Det er også mulig å gjøre utflukt til utkanten av Epernay.  Ca. 10 minutters kjøretur med bil finner vi området Ay, hvor vi har et vinsenter som har samlet de beste franske vinprodusenter –og kan tilby deres viner.

 

Vil du besøke en liten familieeid  vingård som produserer champagne med god valuta for pengene, kan vi anbefale Champagne JL Vergnon, som ligger ca. 20 minutter fra Epernay.  Eller vingården til familien Champagne Guy Charbaut, som har vært vinmakere i 3 generasjoner.  Her besøker vi gamle vakre kjellere og føler den unike atmosfæren.  Det er også muligheter for lunsj underveis.

 

Vi skreddersyr et program etter ønsker, varighet og budsjett.

 

Avreise:

 

Dag 1:   FREDAG 13. DESEMBER.

Avreise fra Gardermoen med SAS kl. 08.10 ankomst Paris kl. 10.35.  Eller avgang med Norwegian kl. 17.55 ankomst paris kl. 20.20.  Avgang fra Bergen kl. 17.35 ankomst Paris kl. 20.00.

 

Transfer i førsteklasses buss til Reims eller Epernay.  I Epernay har vi vært så heldige å få plass  på et pensjonat.  Det er ikke mange alternativer og bosteder for grupper i Epernay.  Ønsker dere mer luksus er det mulig å bo i Reims.  Ca. 20 minutter med buss hver vei.

 

Kvelden i Epernay til opplevelser og prøvesmake diverse typer champagner i de åpne champagne-husene.  Vi samles til samlet middag på en restaurant i Epernay.

 

Dag 2:  LØRDAG 14. DESEMBER.

Frokost og dagen til nye kulinariske  opplevelser i Epernay. Det blir tilbud om samlet middag i Epernay eller på en vingård i utkanten av Epernay.

 

Dag 3:  SØNDAG 15. DESEMBER.

Frokost og vi kan få med oss bilparaden før transfer til flyplassen.

Vi kan også tilby en utflukt til  pavebyen Hautvillers med lunsj på en fantastisk restaurant og med vin og champagnebesøk på vingårder mot et tillegg i pris.

 

Avreise fra Paris med Air France kl. 20.45 ankomst Oslo kl. 23.10.  Eller avreise med Air France kl. 14.30 ankomst Bergen kl. 16.45.  Det er også mulig med en ekstra natti Epernay mot tillegg.

 

Pris fra kr. 4.895. pr. person i dobbeltrom ved minimum 10 personer. Hotell i Epernay. Det er også mulig å bo i Reims som er en større by. Tillegg for enkeltrom i 2 netter er kr. 890.-.

 

Prisen inkluderer:

Flyreisen fra Oslo eller Bergen til Paris tur/retur.

Overnatting 2 netter på hotell med frokost.

Transfer fra flyplass til hotell tur/retur.

 

Måltider og utflukter kommer i tillegg.  Lunsjer og middager ligger på ca. 48 Euro  avhengig av menyer og restauranter inkl. forrett, hovedrett, dessert og 2 glass vin inkludert.  Kontakt for nærmere opplysninger:  post@temareiser.no  eller telefon  23383300.