RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Færøyene

Færøyene

Fra 3. til 5. august

Færøyene er en øygruppe som ligger nord for Skottland og omtrent 600 km vest for Bergen. Øyene var tidligere en del av Norgesveldet, men har siden 1814 vært en del av Kongeriket Danmark. Øygruppen ble først bosatt av irske munker omkring år 625. Nordmenn koloniserte øyene i tiden etter år 850. Dagens befolkning på rundt 50 000 innbyggere har norsk og keltisk avstamning. Færøyingene snakker det vestnordiske språket færøysk, som er det minste germanske språket og stammer fra norrønt. Foruten færøysk er dansk offisielt språk, men snakkes ikke til daglig av færøyinger. 20 000 personer bor i og rundt hovedstaden Tórshavn, oppkalt etter den norrøne guden Tor. Byen er Færøyenes politisk-administrative, økonomiske og kulturelle sentrum.

Hotell Føroyar ****

Dette fredelige designhotellet har naturlig gresstak som står i stil med det grønne landskapet rundt hotellet. Alle rommene har utsikt over Nólsoyfjorden og Tórshavn sentrum, som ligger 2 km unna. Wi-Fi er gratis. Hotel Føroyar ble designet av de kjente danske arkitektene Friis & Moltke. Rommene er innredet med rolige farger og lyst, moderne design av Philippe Starck og Montana. Alle rommene har TV med kabel- og satellittkanaler. På hotellets gourmetrestaurant Koks får du servert tradisjonell færøysk mat og internasjonale retter. Du kan beundre panoramautsikten over fjorden, byen og grøntarealene rundt hotellet. Det ulendte terrenget i området er populært blant turgåere. Føroyar Hotel ligger 3 minutters kjøring fra kultursenteret Nordens Hus. Den gamle bydelen Tiganes ligger 3 km unna.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/01/Føroyar-200x256.jpg

Dag 1. – 3. august

Ankomst og Sightseeing

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/01/faroes-681301_19201-580x200.jpg

Avreise med SAS fra Gardermoen kl. 10:00 ankomst København kl. 11:10
Avreise med Atlantic Airways fra København kl. 12:55 ankomst Færøyene kl. 14:05.
Når vi ankommer Færøyene blir vi hentet av guiden vår som bringer oss til bussen. Før vi kjører mot Torshavn skal vi ha en sightseeing på øya Vagar, vi skal besøke de pittoreske landsbygdene Bøur og Gasadalur. Turen byr på fantastisk utsikt over fjorden og holmene Tindholmur og Mykines. Videre reiser vi mot Gasadalur, inntil nylig var eneste måte å nå denne sjarmerende landsbyen til fots. Selv om det nå er bygget en tunnel til Gasadalur er landsbyen fortsatt beholdt sin sjarme og autensitet. Her stopper vi for å rusle rundt i de idylliske omgivelsene og vi vandrer ut til utsiktpunktet hvor vi får se en enestående utsikt til fossefallet Mulafossur, dette er et «must» for alle som reiser til Færøyene.

Etter innsjekk på hotellet blir vi delt i flere små grupper og sammen med våre lokalguider vandrer vi igjennom Torshavn gamle bydel «uti a Reyni» og videre går vi ut mot Tinganes, som etter sigende er verdens eldste tingsted og i dag huser Lagmandskontoret. Turen avsluttes med en bedre middag på Aarstova – dette er en hyggelig restaurant som ligger i et gammelt hus.

Dag 2. – 4. august

Seiltur, grotte konsert og Rib

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/01/faroes-1318800_19201-580x200.jpg

Frokost på hotellet
Ut på formiddagen blir vi hentet av guiden vår som tar oss med på vandretur over fjellet til Gamlarætt. Dette er en lett vandretur på ca. 2 timer. I havnen Gamlarætt ligger den gamle skonnerten Norðlýsið og her venter kapteinen med en god lunsj – med alt det gode fra havet som vi nyter mens vi rolig seiler til Hestur. Vi seiler rundt øya og forbi fuglefjellene før vi ankommer grottene. Her setter vi oss i småbåter som frakter oss inn i grottene, hvor vi får vi en liten konsert. Etter den lille konserten setter vi oss i ribbåten og vi får en adrenalinfylt tur tilbake til fastlandet.

Før turen går mot Kirkjubø kjører vi innom et av Færøyenes ølbryggerier OKKARA. Her får vi en omvisning og ølsmaking.

Etter en hel dag med aktiviteter går turen videre til Færøyenes historiske kulturelle høyborg Kikjubø.
Her blir vi mottatt av Kongsbonden som viser oss rundt på Kongsbondegården som med sine 900 år er Europas eldste trebygning. Vi får også se Færøyenes eldste kirke fra år 1111 og ruinene av St. Magnus katedralen som anses å være en av de største kulturattraksjoner. Vi blir så bedt inn i «Roykstovan» hvor vi blir servert en tradisjonell gallamiddag i disse historiske omgivelsene.

Rundt midnatt blir vi fraktet tilbake til hotellet vårt.

Dag 3. – 5. august

Hjemreise

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/01/faroes-584487_19220-580x200.jpg

Frokost på hotellet
Formiddagen på egenhånd i Torshavn
Avreise til flyplassen for avgang med Atlantic Airways til København kl. 18:00 ankomst kl. 21:40.
Avreiser med SAS fra København kl. 22:55 ankomst Gardermoen kl. 00:05

Pris kr.14.495,- Per. person i dobbeltrom

Enkeltrom tillegg kr. 1450,-

Prisen inkluderer:
Fly tur/retur
Egen buss på transfer og utflukter
Guide på alle transferer og utflukter
Alle utflukter som beskrevet i programmet
3 retters middag på Aarstova inkl. aperitiff, vin meny, kaffe og avec
Sjømat lunsj ombord på Norðlýsið inkl. øl og vann
3 retters middag på Roykstovan inkl. aperitiff, vin, kaffe og avec