RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Fantastiske Cuba

Fantastiske Cuba

Vi rusler gatelangs i Havanna, går på Hemingways stambarer og hører salsamusikken i mørke fløyelsnetter. Vi besøker Cienfuegos – la linda Ciudad del Mar – den vakre byen ved havet. Trinidad står på UNESCOs verdensarvliste og er en sjarmerende by, med sukkertøyfargede hus og brosteinsbelagte gater.

Møt menneskene, rytmene og historien som har formet landet, og føl på drømmene som skal skape framtiden.

Vi skal virkelig å få oppleve landet. Sammen med Tommy F. Helmersen og lokale engelsktalende guider får vi innføring i øyas interessante historie. Indianernes skjebne, Spanias dominans i 500 år, afrikanernes ufrivillige inntreden i historien, frigjøringskrigene på 1800 tallet, USA dominansen på 1900 tallet, Fidel Castro og Che Guevaras spektakulære kamp mot Batista diktaturet, Sovjetunionens rolle, Grise bukta og Cubakrisen tidlig på 60-tallet. Før revolusjonen var Cuba et fristed for søkkrike forretningsfolk. Havanna var kjent for sine hoteller, kasinoer og mange flotte amerikanske luksusbiler. Bybildet i gamle Havanna er som klippet ut fra en film fra 50 årene. Cuba er annerledes og har levd med en visjon om likhet for alle, gamle veteranbiler og fete sigarer. Til tross for internasjonale sanksjoner har befolkningen bevart stoltheten, omsorgen og livsgleden.

Dag 1. –

Gardermoen – Amsterdam – Havanna

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/1-Cuba-580x200.jpg

Avreise fra Gardermoen kl. 23:40 ankomst Havanna kl. 13.40. Hovedstaden i Cuba og hjemsted for de viktigste stats- og regjeringsinstitusjonene. Vi kjører direkte til hotellet vårt og etablerer oss. Litt tid til avslapning før vi møtes til middag på hotellet. De serverer god mat. Foreslår at vi avslutter kvelden med en Cuba Libre og kanskje en sigar i hotellets bar eller i en av de hyggelige barene rundt hotellet.

Dag 2. –

Havanna

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/2-Havana-580x200.jpg

Frokost på hotellet. Til fots i gamlebyen med sine storslåtte fasader, falleferdige ruiner, historien om rom, slaver og revolusjon. De mest kjente severdigheter besøkes, bl.a. Revolusjons-museet som gir innblikk i Fidel Castros og Che Guevaras imponerende innsats. Stopper for forfriskninger på Hemingways stamkafe Bodeguite del Medio og favorittstedet El Floridita. Vi kjører i fargerike veteranbiler langs Havannas waterfront område til Universitetet, Revolusjonsplassen og Cabana fortet. Lunsj på Restaurant El Aljibe, besøk på Rom Museet hvor vi lærer å lage Mojito og Cuba Libre. VI avslutter kvelden med dansekurs og show på El Chevere Club.

Dag 3. –

Havanna. I Hemingways fotspor.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/3-Hemingway-580x200.jpg

Frokost og i dag skal vi gå i forfatteren Hemingways fotspor. Vi starter med et besøk på grønnsaksmarkedet. Videre til museet hvor Hemingway bodde fra 1939 til 1960. Ser yachten El Pilar som står utstilt i hagen. Vi besøker Ambos Mundos Hotel i Gamle Havanna – hans stamplass. Vi skal også besøke Castello La Cabaña – Amerikas 3.største fort, fra 1800-tallet.
I januar 1959 beslagla Fidel Castro La Cabaña og Che Guevara brukte festningen som hovedkvarter og militært fengsel i flere måneder. Komplekset er nå en del av en historisk park, sammen med El Morro festningen, og huser flere museer som er åpne for publikum. Hver kveld avfyres en kanon kl.21, den såkalte «El Cañonazo de las 9», en skikk helt tilbake fra kolonitiden for signaliserer at portene i bymuren stenges.
Cubanerne er født med rytme og musikk i blodet – her danses det med drømmen om en bedre fremtid. Middag og show om kvelden – Havana Queen.

Dag 4. –

Castello La Cabaña og tid på egenhånd.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/4-Havana-580x200.jpg

Dagen på egenhånd eller bli med guiden vår Tommy og utforsk Havana. Han planlegger å vise frem sine favoritt steder i denne magiske byen.

Dag 5. –

Vinales Valley.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/5-Vinales-580x200.jpg

Vinales ligger helt vest på Cuba. Kjent for sine kalksteinsformasjoner, det røde jordsmonnet og et klima som er perfekt for tobakksdyrking. Det sies at verdens beste tobakk kommer fra dette distriktet, og her har bøndene fått beholde jorden sin. Vi besøker en tobakksbonde og en berømt fabrikk og ser hvordan tobakken blir bearbeidet og sigarene håndrulles for eksport til verdens-markedet. Vi har lunsj på en såkalt «Paladar» – dvs. en restaurant hos en privat familie som myndighetene har godkjent. Vi nyter det flotte landskapet og besøker en av de største grottene med båttur på en underjordisk elv. Vi ser et gigantisk maleri malt direkte på en fjellvegg. På hesteryggen eller til fots i dette vakre området. Tilbake til Havanna med buss.

Dag 6. –

Havanna. Dagen til egen disposisjon.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/5-Havana-580x200.jpg

Frokost. I dag har du rike muligheter til å ånde inn den eksotiske atmosfæren i bybildet. Ta en kopp cubansk kaffe og en ekte Cubana sigar på en av de tallrike fortausrestaurantene. Besøk et av de mange markeder med rikelig utvalg av cubansk håndverk. Spesielt treskjærerarbeid.
For de som ønsker, tar Tommy dere med rundt i byen.

Dag 7. –

Havanna – Cienfuegos

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/7-Cuba-580x200.jpg

Frokost og utsjekking. Vi kjører sydøstover og på veien til Cienfuegos besøker via Grise bukta. Museet og området gir oss et spennende glimt fra 60 tallets historie med Cuba, skjæringspunktet mellom øst og vest, og den kalde krigen på sitt verste. Byen er vakker og hadde tidligere stor sukkerproduksjon. Vi besøker en sukkerfabrikk. Lunsj underveis – kanskje med en liten badestopp.
Vel fremme i Cienfuegos nyter vi en drink på en takterrasse før vi sjekker inn på hotellet.

Dag 8. –

Cienfuegos -Trinidad

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/8-Trinidad-580x200.jpg

Frokost og utsjekking. Vi kjører langs Cienfuegos kystlinje og besøker en Botanical Garden underveis. Trinidad var i tidligere tider preget av stor velstand på grunn av sukkerproduksjon og lite kontroll fra sentralmyndighetene. Vi besøker Museo Romántico som gir et godt inntrykk av levesett og arkitektur opp gjennom tidene. På ettermiddagen sjekker vi inn på såkalte «Casa Particulares», som er privat innkvartering. Gruppen deles opp i 2-4 personer pr casa.
Felles middag på en lokal restaurant i Trinidad. I området rundet Casa de la Musica er det musikk på hvert gatehjørne – god stemning!

Dag 9. –

Trinidad

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/9-Trinidad-580x200.jpg

Etter frokost tar vi en byrundtur i en av Cubas eldste og best bevarte byer. Vi besøker «Valle de los Ingenios» (Sukkermølledalen), og slavegodset Manaca Iznaga. Lunsj på en lokal restaurant.
På ettermiddagen får vi smake en lokal drink akkompagnert av levende musikk på baren Chanchanchara.

Dag 10. –

Trinidad. Topes og Guanayara

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/10-Topes-de-Collantes-580x200.jpg

Frokost og vi setter oss i jeeper opp til The Park Topes de Collantes beliggende 20 km nord for byen – 800 meter over havet. Det er kaldere her i fjellet og utmerket for en vandretur i fjellet. Vi besøker det lokale samfunnet, Quatro Vientos og kjører videre til Guanayara. Til fots nedover mot fossen El Rocia. Her bader vi det naturlige fossefallet og videre nedover elven hvor du kan ta en svømmetur i Lake, El Venaco. Lunsj blir servert på La Casa de La Gallega – en berømt bondegård med ECO turisme. Er du i vanlig fysisk form kan du bli med på vandretur i fjellområdet.

Dag 11. –

Trinidad – Santa Clara – Varadero

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/11-Santa-Clara-580x200.jpg

Frokost og utsjekking. I dag går turen til byen Santa Clara med sitt store minnesmerke over revolusjonshelten Che Guevara. Hans historie er svært spesiell, helt fra han i unge år som fersk lege utvandret fra Argentina, via revolusjonen på Cuba, til han i 1967 ble skutt av en CIA-agent under forsøk på å organisere en væpnet revolusjon i Bolivia. Videre til det såkalte pansrede tog med troppetransporter som president Batista i desember 1958 sendte for å bekjempe Fidel Castro og Che Guevara, men som Che Guevara beseiret og var avgjørende for revolusjonens endelige seier! Lunsjen på restaurant Los Caneyes. Videre til Varadero med innkvartering på en nydelig resort på stranden. Her skal vi bo de siste nettene. All Inclusive.

Dag 12. –

Varadero

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/12-Varadero-580x200.jpg

Dagen til egen disposisjon. Sol, strand & bad.
Varadero som ligger 140 km fra Havanna og er Cubas fremste område for sol- og badeferie. Varadero tilbyr vakre, hvite strender, krystall-klar blågrønn sjø og godt utbygd infrastruktur og aktivitetstilbud. På hotellet har vi all mat og drikke inkludert. All Inclusive.

Dag 13. –

Varadero. Båttur med katamaran.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/13-catamaran-580x200.jpg

Frokost på hotellet og transfer til Chapelin marinaen for å gå om bord i katamaranen. Vi seiler rundt øyene nord for Varadero. Turen inkluderer fri bar med øl, brus, cubanske cocktails og snacks. Vi går fra borde på en av øyene og får et lite måltid «Surf & Turf». Det er fin anledning til å bade underveis.
Vi seiler tilbake til Varadero og nyter All Inclusive på hotellet.
Om kvelden:
Er vi heldige, spilles det på Buena Vista Social Club i kveld. Da tar vi turen hit! En reise i musikkens verden. Buena Vista Social Club var et populært og legendarisk møtested for cubanske musikere på 40-tallet. Nesten 50 år etter at klubben ble lagt ned produserte Wim Wenders en film med samme navn, og satte igjen musikken og kulturen rundt på kartet. Musikksjangeren kalles «son» (minner om salsa), og ble populær på de østlige delene av Cuba på slutten av 1800-tallet. Blant de mest kjente sangene fra denne sjangeren finner du bl.a.
«Chan Chan» og «Guantanamera».

Dag 14. –

Varadero

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/14-Varadero-580x200.jpg

Dagen til egen disposisjon. Sol, strand & bad.
Vakre, hvite strender, krystall-klar blågrønn sjø og godt utbygd infrastruktur og aktivitetstilbud. På hotellet har vi all mat og drikke inkludert. All Inclusive.

Dag 15 & 16. –

Havanna – Cienfuegos

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/05/15-hjem-580x200.jpg

Dag 15. – 13. november Varadero
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen i Havana.
Avgang kl. 23.10

Dag 16. – 14. november – Gardermoen
Ankomst Gardermoen kl. 12:10

Pris 29.500,-

Prisen Inkluderer

Kr. 29.500,- Per. person i dobbeltrom ved 30 påmeldte

Enkeltroms tillegg kr.7000,-

Prisen Inkluderer:
• Fly tur/retur Gardermoen
• Overnatting som beskrevet i programmet inkl. frokost
• utflukter som beskrevet i programmet
• reiseleder hele turen
• All Inclusive I Varadero
Prisen inkluderer ikke:
• Tips til sjåførene