RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Kambodsja

Bli med til Kambodsja

17.november – 1. desember

Det er i hovedsak tre steder som besøkes: Hovedstaden Phnom Penh, havne- og badebyen Sihanoukville og Siem Reap, som er utgangspunkt for turer til Angkor-området og selvsagt Angkor Wat – verdens største religiøse monument.

Maten i Kambodsja ligner på maten i Thailand, men er en noe enklere og mindre krydret variant, men svært god. Takket være franskmennene får du kjøpt baguetter overalt. Som overalt i Østen er ris hovedingrediensen, og i Kambodsja utgjør ferskvannsfisk fra innsjøen Tonlé Sap og Mekongelva en viktig del av kostholdet. Tonlé Sap er Sørøst-Asias største innsjø og svært fiskerik. I regntida når Mekongelva flommer over, presses elva Sap tilbake til innsjøen og Tonlé Sap kan bli opptil fem ganger større. Ryggsekkturistene har for lengst oppdaget Kambodsja.

DAG 1

ANKOMST

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/6-Hotell-Siem-Reap-580x200.jpg

Når vi ankommer flyplassen i Guiden vår møter oss i ankomst hallen når vi lander i Siem Reap og tar oss med til bussen vår som bringer oss til hotellet vårt Lynnaya Urban Resort 5* (http://www.lynnaya-hotelangkor.com/) Når du besøker Siem Reap, vil du føle deg hjemme på Lynnaya Urban River Resort, som tilbyr overnatting av høy kvalitet og god service. Bare 0.03 km fra sentrum, er gjestene godt plassert for å nyte byens severdigheter og aktiviteter. Med sin beliggenhet, tilbyr hotellet enkel tilgang til alle kjente attraksjoner i byen.

DAG 2

SIEM REAP & ANGKOR WAT MED TUKTUK

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/7-Siem-Reap-580x200.jpg

Etter frokost blir vi hentet på hotellet for å besøk på South Gate of Angkor Thom, Bayon, Baphoun, Terrace of Elephants og Leper Kign Terrace.

På ettermiddag besøker vi det Angkor Wat, og vi får se solnedgangen på Phnom Bakheng.

DAG 3

SIEM REAP, PHNOM KULEN, BANTEAY SREI

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/8-Pre-Rup-580x200.jpg

Frokost på hotellet. Ekskursjon til Banteay Srei og Kbal Spean (River of Thousand Lingas). Ettermiddagen besøker vi Grand Circuit inkludert Øst Mebon, Pre Rup, og Preah Khan.

DAG 4

TONLE SAP

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/9-Tonle-Sap-580x200.jpg

Vi forlater Siem Reap og reiser gjennom landet til Tonle Sap
Lake.
Tonle Sap en av verdens mest produktive ferskvannene i verden. Hvert år kommer millioner av fisk for å gyte i den oversvømte skogen rundt innsjøen, dette tiltrekker seg et mylder av vannfugler. Dette økosystemet ble klassifisert som et biosfærereservat av UNESCO i 1997. Ta en båttur rundt vannet for å se de flytende landsbyene og få en smak på livet styrt av monsoonal regn og vannbasert landbruk. Etterpå kjører vi tilbake på remork til Siem Reap.

DAG 5

DAGEN PÅ EGENHÅND

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/10-Fri-dag--580x200.jpg

Bruk dagen på å utforske Siem Reap på egenhånd.

DAG 6

BATTAMBANG

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/11-hotell-Barrambang-580x200.jpg

Vi sjekker ut av hotellet og reiser fra Siem Reap i en privat bil, vi reiser gjennom det vakre kambodsjanske landskapet og kjører forbi flere landsbyer i Battambang (transfer tid: tre timer).
Vi vil bli kjørt direkte til vårt hotel for insjekk. Vimean Sovannaphoum Resort 3+*(www.vimeansovannaphoumresort.com)
Med sin beliggenhet i Østbredden, er Vimean Sovannaphoum Resort det perfekte stedet for å oppleve Battambang og omegn. Hotellet ligger 00.40 Km fra sentrum og gir tilgjengelighet til det byen tilbyr. Ikke mindre eksepsjonell er hotellets enkle tilgang til byens utallige attraksjoner og landemerker, for
eksempel Wat Bovil, Central Market, colonial buildings. På ettermiddagen reiser vi mot Phnom Sampeau, som betyr «Ship Hill» i Khmer på grunn av sin karakteristiske form, og en av de få høyder stående ute i denne ellers pannekake-flat slette. Fra det lille tempelet på toppen, vil gjestene ha en fantastisk utsikt over det typiske landskapet i rismarkene og sukker palmene. Phnom Sampeau er hjemmet til den beryktede «killing caves»», som er en grusomme påminnelser om Kambodsjas problematiske fortid. Besøket vil vare frem til skumringen, en tid da millioner av flaggermus kommer flygene ut fra en av hulene og lage mønstre når de flyr i formasjon over himmelen – et spektakulært kveldsshow i naturen!
På kvelden, tar vi en tur langs elvebredden og se lokalbefolkningen nyte en rekke energiske aktiviteter, fra yoga til folkedans.

DAG 7

BATTAMBANG

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/12-Battambang-580x200.jpg

Avreise Battambang om morgenen med privat bil til Banteay Chhmar (to timer), et veldig stemnings fult sted som får svært få besøkende. Begynn med det største tempelet, som er på listen over mulige fremtidige UNESCO verdensarvsteder. Banteay
Chhmar ble konstruert av Jayavarman VII, og er trolig det mest imponerende tempelområdet utenfor Siem Reap området. Gjestene vil føle seg som tempel oppdagere som klatrer blant ruinene som fortsatt blir rekonstruert i dag. Nesten alle trinn innenfor dette enorme området gir et fabelaktig bilde av stein som blir konsumert av naturen. Det er et spektakulært syn med
sine Bayon stil tårn og vegger innhyllet med vegetasjon. Besøket vil bli assistert av en lokal guide som en del av et
lokalt turisme prosjekt. Vi tar en pause og spiser lunsj på lokal samfunnshuset. Etter lunsj, tar vi et lokalt kjøretøy som ligner på en traktor som kalles en «kuyon» en del av veien til Banteay Top
tempel. Dette er en morsom måte å reise Khmer-stil blant noen herlige, landlige omgivelser. Utforske det lille, men stemningsfulle tempelet med sin berømte tårn som ser ut til å kollapse når som helst! Vi vil reise med bil til noen av landsbyene rundt Battambang, hvor vi vil lære hvordan lokalbefolkningen produsere rispapir, «prahoc» (typisk kambodsjansk fisk pasta), «grolan» (klebrig ris stappet i bambus), og andre kambodsjanske godbiter .
Tilbake til Battambang.

DAG 8

PHNOM PENH

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/13-hotell-Phnom-Penh-580x200.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet og reiser videre fra Battambang til hovedstaden i Kambodsja – Phnom Penh. Det tar over 5 timer. På vei besøker vi moskeer, fiske landsbyer, håndverk sentrum for sølv i Kompong Luong, videre til Phnom Oudong (tidligere hovedstad) vi stopper for å ta oss en tur opp til toppen av åsen i
Phnom Preah Reach Trorp for å besøke det gamle tempelet og de mange stupas, her kan vi nyte den fantastiske utsikten i området. Når vi ankommer Phnom Penh sjekker vi in på hotellet vårt Ohana Phnom Penh Palace Hotel 4* (http://www.ohanahotelpp.com/en/index.php) Ohana Phnom Penh Palace Hotel ligger like ved Kandal-markedet, nær elva og kun en 5-minutters spasertur fra det kjente kongelige slottet i Kambodsja. Hotellet har innebasseng, restaurant på taket og rom med gratis Wi-Fi. Hotellet ligger bare en 5-minutters kjøretur fra den franske kolonibygningen med sentralmarkedet og 12 km fra Phnom Penh internasjonale lufthavn.

DAG 9

PHNOM PENH

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/14-Phnom-Penh-580x200.jpg

Guiden henter oss på hotellet og vi tilbringer ettermiddagen med besøk på Slottet, som ble bygget i 1866 av kong Norodom. Vi får se de ulike strukturer på dette pagode-stil bygget og spaserer i de vakre hagene. Vi reiser videre for å besøke Silver Pagoda. Navnet kommer av en etasje som består av 5000 sølv
fliser. En gull Buddha med 9,584 diamanter er også plassert her. Deretter kan du gå til Nasjonalmuseet, bygd i 1917. Et enestående eksempel på tradisjonell arkitektur og er utelukkende viet til å bevare og vise Khmer kunst og skulpturer. Vi fortsetter med besøk til byens navnebror, Wat Phnom, som ble grunnlagt i 1373.

DAG 10

PHNOM PENH

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/15-Phnom-Penh-580x200.jpg

Etter frokost blir vi møtt av vår guide som tar oss med til Killing Fields of Choeung Ek (16 km sør for Phnom Penh). Mellom 1975 og 1 978 omkom 17 000 menn, kvinner, barn og spedbarn (inkludert ni vestlige) de ble anholdt og torturert på S-21 fengselet og ble fraktet til utryddelsesleiren i Choeung Ek. De ble ofte slått til døden for å unngå å kaste bort dyrebare kuler.
Fragmenter av menneskelig bein og biter av tøy er spredt rundt området. Over 8000 hodeskaller er synlige bak klart glass, på minnesmerket som ble oppført i 1988. Vi vil deretter fortsette med besøk til det beryktede Tuol Sleng Museumet. I 1975 ble Tuol Svay Prey High School overtatt av Pol Pot sikkerhetsstyrker og omgjort til et fengsel som kalles Security Prison 21 (S-21).
Det ble snart det største sentrum av fengsling og tortur i landet. Rom etter rom i museet viser fotografier av menn, kvinner og barn som satt fenglset her, de dekker veggene fra gulv til tak. Nesten alle menneskene som er avbildet ble senere drept.
Senere fortsetter vi med besøk på det russiske Market (Psah Tuol Thom Pong), et livlig utendørsmarked hvor du finner antikviteter, sølv og gullsmykker, perler, silke, kramas, stein og treskjæringer, samt T-skjorter, CD-er og annet suvenirer. Ettermiddagen på egenhånd

DAG 11

SIHANOUK VILLE

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/16-hotell-Sihanoukville-580x200.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet og reiser til feriebyen Sihanoukville.
Innsjekking på hotellet, for et opphold på 3 netter.

Ren Resort 4*( http://www.ren-resort.com/)
Ren Resort ligger på Otres 2-stranden, og tilbyr utendørsbasseng og forfriskende havutsikt. Dette moderne ferieanlegget, som ligger ved sjøen, kan tilby frokost i Ren Restaurant på stranden. Ferieanlegget ligger 8 km fra Sihanoukville sentrum.

DAG 12 & 13

SIHANOUK VILLE

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/17-Sihanoukville-580x200.jpg

Vi bruker de siste dagene på å nyte de fantastiske strendene i Sihanoukville

DAG 14

HJEMREISE

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/18-hjem-580x200.jpg

Vi sjekker ut av hotellet og reiser tilbake til Phnom
Penh for retur til Norge.

PRIS

KR. 25.995,-

• Per. person dobbeltrom
• Kr. 6750 i singelrom tillegg
• Flyreise tur/retur Oslo
• 14 netter inkl. frokost
• Engelsktalende guide
• Alle inngangsbilletter
• Måltider som nevnt i programmet
• Battambang avgift
• Billet til Kulen
• Båttur på Tonlesap Lake
• Båttur på Tonle Mekong
• Transport med A/C Coaster 25 seter
• Tuk Tuk Tour i Siem Reap
• Oxcart i Oudong
• Bamboo Train
• Circus Show på Ponleu Selpak
• Vann ombord på bussen
Prisen inkluderer ikke:
• Tips til guide, sjåfør, Tuk Tuk & restaurantene
• Personlig utgifter og andre tjenester som ikke nevnes i reiseruten