RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Nice

Nice

Nice er en fantastisk by som du kan reise til året rundt!
Det perfekte reisemål om du vil kombinere sol&bad med kultur&shopping.

Stranden ligger midt i byen og på den berømte strandpromenaden, Promende des Anglais, kan du spasere, jogge, sykle eller gå på rulleskøyter mens du nyter den vakre utsikten. Eller slå deg ned på en solstol og nyt lyden av bølgende mot stranden og duften av deilig mat.

Vil du ha litt Beverly Hills-atmosfære kan du ta den korte turen til Cap Ferrat, hvor du finner mange flotte strender og enda flere milliardærer.

Bli med og nyt glamouren den Franske rivieraen har å tilby – kort avstand til både Cannes og Monaco.

Forslag til program for grupper:

Dag 1

Den første kvelden kan vi spasere rundt og nyte omgivelsene, før en deilig middag med gode franske viner.

Dag 2

Sightseeing i Nice med Segway. Her får vi oppleve byens berømte strandpromenade, se den sjarmerende gamlebyen med små konditorier og ostebutikker. En av Europas flotteste «se og bli sett»-arenaer foran det ærverdige luksushotellet Negresco fra 1912 og det staselige operahuset.

Vi kan ha lunsj ha lunsj i Nice, eller vi kan ta den korte turen til f.eks. Monaco og ha lunsj her.

Det finnes mange vakre steder omkring Nice – mulighetene er mange, både Antibes og Cannes er fint innenfor rekkevidde.

Middag på en deilig restaurant i Nice eller en av de omkringliggende, fantastiske stedene.

Dag 3

Båttur med katamaran. Vi seiler innom flere havner, blant annet Monaco, Cannes og St. Raphael, underveis blir det også flere badestop. På turen er det åpen bar og vi kan ha lunsjbuffet, paella eller BBQ.

Middagen kan for eksempel inntas i en helt unik loungebar, hvor de serverer fantastisk mat fra hele verden. Her kan vi nyte maten innendørs eller ute på terrassen.

Dag 4

Hjemreise.

Forslag til andre aktiviteter

1. Syv kilometer strand midt i byen
Promenade des Anglais er en syv kilometer lang strandpromenade ved Middelhavet. Her ligger vakre strender som perler på en snor og folkelivet er en herlig blanding av alt fra strandbomser til sofistikerte damer i limmo. Herfra er det kort vei til sentrum med restauranter, shopping og kultur. Gå ikke glipp av det gamle luksushotellet Negresco som ligger på strandpromenaden.
2. Gammel bydel med sjarm
Noen har sagt at Nice bare blir vakrere jo lengre øst man kommer, og i de gamle bydelene er Nice på sitt mest sjarmerende. Selv om dette er et område av byen med mange turisterer det likevel hyggelig å spasere rundt her å se på de gamle husene. Når du blir trøtt i bena er det perfekt å slå seg ned på en av uteserveringene på markedsplassen Cours Saleya.
3. Cap Ferrat

– strender og milliardærer
Vil du ha litt Beverly Hills-atmosfære skal du dra til Cap Ferrat, en halvøy som stikker ut i Middelhavet med noen kilometer øst for Nice. Her er det mange flotte strender og enda fler milliardærer.
4. Kort vei til Provence
I fjellene bak Nice ligger mange sjarmerende fjelllandsbyer. Vence og Saint Paul er byer med mye lavere tempo enn Nice, og her kan du sitte i skyggen å drikke pastis mens du ser på boule-spillende herrer. Fra Nice er det også kort vei til parfymehovedstaden Grasse, som bare ligger noen mil nordvest. Her skal du besøke parfymemuseet, men sett også av litt tid til å bare vandre rundt i den vakre byen.
5. Mye kunst på Rivieraen
Det er godt å komme seg bort fra solen midt på dagen og istedenfor gå inn på et luftkondisjonert museum. Området har i alle år lokket til seg kunstnere og her finner du både Chagal (Avenue Docteur Ménard) og Matisse (164 Avenue des Arénes) egne museumer. I tillegg finnes det et moderne museum, MAMAC, med blant annet kunstverk av Picasso og Warhol.
6. Shopping
Å shoppe i Nice kan bli en dyr affære og i området rundt Place Macéna finner du mange eksklusive butikker. Litt lengre nord i byen ligger sentret Nice Atoile med litt mer humane priser. I byens utkanter ligger flere store kjøpesenter, som har et bra utvalg av alt fra klær til mat.
7. Det beste av to matkulturer
Maten i Nice er en skjønn blanding av fransk og italiensk, Provence og Middelhavet. Du skal selvfølgelig smake byen egen salat, niçoise (en mettende vaariant med blant annet egg, og tunfisk eller sardiner), og den brune fiskesuppen, soup de poisson. Vil du ha noe kjapt og enkelt skal du gå til en av de mange pizzavognene som har supergod mat. Og som vanlig er det bra å komme seg litt bort fra turistgatene og inn på noen av de mange bakgatene – det er der du finner de riktige gullkornene.
8. Hit og dit
Noe som gjør Nice til et så bra reisemål som det er, er kollektivtrafikken og nærheten til flyplassen. Flyene lander nesten der stranden slutter og om du vil kan du ta ditt første bad på rivieraen bare femten minutter etter at forlater flyplassen. I byen går det busser, og det er den beste måten å komme seg rundt på. Vil du besøke Cannes eller Antibes er det bare å ta toget mot vest.

Pris fra kr. 4.150,- pr.person

Flyreisen fra Gardermoen tur/retur i laveste bookingklasse
3*hotell med sentral beliggenhet, 3 netter i dobbeltrom