RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

NORDLYS PÅ SVALBARD

NORDLYS PÅ SVALBARD – IKKE SOM ALLE ANDRE STEDER.

Reiserute: Avgang hver tirsdag fra 20. november til 12 desember 2017.

Opplev det fantastiske nordlyset. Nordlyset på Svalbard er helt unikt. Er vi heldig blafrer dette særegne nordlyset over himmelen fra 6 om morgenen til 18 om kvelden. Polarnatten er mørk. Månen lyser opp landskapet rundt deg. Omgivelsene er ville og vakre. Vi gir deg et minne for livet.

Nordlyset forårsakes av kraftige solvinder, der solen slenger elektrisk ladede partikler inn mot jorden. I det partiklene treffer atmosfæren mellom 90 og 180 kilometer over bakken dannes elektrisk stråling som kan sees som nordlys. Grunnet Svalbards polarnetter har vi sjansen også til å se nordlys midt på dagen. Det er noe svakere enn det som forekommer på kvelden, men til gjengjeld er det et mer rødaktig lys. Selv om rødfargen er vanskelig å oppfatte med det blotte øyet, kan det fanges opp med kameralinsen.

Dag 1:

Tirsdag

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/10/dag-1-rik-580x200.jpg

Kl. 09.55 avreise fra Gardermoen med ankomst Longyearbyen kl. 14.00. Det blir transfer til hotell Coal Miners Cabins eller Radisson Blu Hotel for innsjekking. Vi møtes i baren ca. kl. 18.00 for en velkomstdrink og møte med vår populære taxisjåfør Wiggo Antonsen som er en av hovedpersonene i BBC serien om Svalbard. Pipa han har allrede gått landt rundt etter at Afptenposten og Dagbladet publiserte en videosnutt av ham på internett. I serien gir de seerne et innblikk i dagliglivet på Svalbard. Filmteamet fulgte ti svalbardianere i ett år, og ble godt kjent med hver enkelt. De fanget noen av utfordrinene ved å bo i Svalbards ekstreme miljø. Et sted er folk må ha med rifle om de skal utenfor byen fordi det er flere isbjørner på øya enn folk. Under middagen forteller han om sine opplevelser og livet på Svalbard. En helt unik opplevelse. Han er et fyrtårn av en mann, og gir oss en spennende opplevelse. Middag på hotellet.

Dag 2

Onsdag

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/10/dag-2-rik-580x200.jpg

Frokost på hotellet. I prisen er det inkludert enten «Nordlystur til Adventdalen med Beltevogn « eller «Nordlys i Arktis».

Nordlystur til Adventdalen med Beltevogn.
Vi møtes for Nordlyssafari med Beltevogn, og blir med på en spennende kjøretur i polarmørket til Adventdalen. Vi skal jakte på nordlyset. Det er umulig å ikke legge merke til den store beltevognen som kommer for å plukke oss opp. Guiden tar oss med ut av byen. Vi skal bort fra Longyearbyens belysningen og inn i den magiske polarnatten over den frosne Adventdalen. I Adventdalen stopper vi også og guiden serverer varm drikke og forteller om nordlyset. Vi nyter utsikten mot Longyearbyen og speider etter Nordlyset. Dette er en spennende ekspedisjon. Vi har med alt av nødvendig sikkerhetsutstyr, så du er helt trygg.

«Nordlys i Arktis» – Ta plass i nordlysbussen og bli med på jakten av det magiske lyset på himmelen. Vi jakter på nordlys og lærer mer om fenomenet i Nordlysbussen vår. Opplev magien ved å være ute i villmarken på 78 grader nord.Polarnettene har senket seg og mørket er til å ta og føle på. På Svalbard dobler du dine sjanser for å oppleve nordlys, for her er det like mørkt dag – som natt. Kanskje var det bare nordlyset som lyste opp for fangstmennene, mens de tenkte på familien der hjemme på fastlandet. Hva blir din første tanke når du ser nordlyset skyte over himmelen? Vi bruker veinettet i Longyearbyen til å jakte på dette spesielle fenomenet – og mens vi jakter kan du nyte noe og drikke og den arktiske stillheten, mens du sitter nedsunket i gode stoler trukket med skinnfeller og stearinlys på bordene. Vi viser også en historisk nordlysfilm- og serverer noe godt å drikke.

Dag 3

Torsdag

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/10/Dag-3-rik-580x200.jpg

Frokost på hotellet og i dag er det mulig å være med på diverse frivillige utflukter. Lunsj på egen hånd.

BRYGGERIBESØK MED NOE GODT I GLASSET
Ta deg en slurk av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri. Bli med inn til Svalbard Bryggeris lokaler og smak på ulike typer øl som brygges her. Få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til. Svalbard Bryggeri AS ble etablert i 2011 og tappet sine første øl i august 2015. Seks års arbeid med å endre loven fra 1928, som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard, ble kronet med hell. Robert Johansen sin lange fartstid på Svalbard og hans kjærlighet til øya, har vært drivkraft for etablering av bryggeri på 78 grader nord. Ønsker du en litt annerledes opplevelse? Da anbefaler vi et besøk på Svalbard Bryggeri. Smak på lokalt tilvirket øl som inneholder 2000 år gammelt brevann fra Bogerbreen på Svalbard.
Pris kr. 395.-.

ISGROTTE UNDER BREEN – SVALBARD WILDLIFE EXPEDITIONS.
Under Svalbards breer finner vi om vinteren et frossent eventyr. Med truger går vi inn i den arktiske naturen. Etter ca 1 1/2 times tur med truger, er vi fremme ved grotta. Der kler vi oss opp med hjelm og hodelykt og går i grotta. Her inne bruker vi tid, slik at du får oppleve en underjordisk verden med haller, trange passasjer, og tykke lag med mektige iskrystaller. Ca 5 timer. Aldersgrense 10 år.
Priser fra kr 390,00

NORDLYSCRUISE TIL SPØKELSESBYEN PYRAMIDEN
Bli med på verdens nordligste fjordcruise til spøkelsesbyen Pyramiden. NORDLYS MIDT PÅ DAGEN.
Svalbard er det eneste bebodde stedet hvor du kan se dagsnordlys, med Longyearbyen som ligger bare 1300 km fra Nordpolen. I oktober og november blir dagene mørkere og mørkere, og kommer vi oss bort fra lysene i byen, øker sjansene for å spotte nordlyset. Tenk deg å se det lekende lyset på himmelen, og så se det reflektere i vannet rundt deg. Dette er hva vi søker etter på dette eventyret.

Vi møtes til middag på Huset

Dag 4

Fredag

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/10/Dag-4-rik-copy-580x200.jpg

Frokost på hotellet og du har nå sjansen på å gjøre de siste innkjøp av taxfree varer før avreise med fly fra Longyearbyen til Oslo.

Pris fra kr. 8950,- per. person

Prisen inkluderer.

• Flyreisen tur/retur fra Oslo til Longyearbyen.
• Transfer i buss fra flyplass til hotell tur/retur.
• 3 overnattinger enten på Coal Miners Cabins eller
• 3 overnattiner på Radisson Blu Hotel.
• Velkomstdrink og middag på hotellet 1. kveld.
• Kåseri med Wiggo Antonsen under middagen.
• Utflukt dag 2: Nordlys i Arktis eller Nordlys i Beltebil.
• Middag om kvelden dag 2 og dag 3