RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Skjærgårdscruise i Kroatia

BLI MED PÅ SENIORDANS TIL SKJÆRGÅRDCRUISE I KROATIA

13. – 20. oktober 2018

Den kroatiske kysten viser seg fra sin aller vakreste side fra sjøsiden. Sjøreisen går med moderne yachter, som ikke er større enn at de kommer inn i bukter og gjennom trange sund hvor cruiseskip ikke kan seile. Skipene holder 5 stjerners standard og er på topp når det kommer til komfort og fasiliteter. Dagsetappene er korte, for det skal være tid til både sightseeing og forfriskende dukkerter underveis. Båtene ligger til kai fra tidlig ettermiddag og over natten. Når du sitter på sol dekket kan du speile deg i det krystallklare vannet og i neste bukt er du kanskje klar for en dukkert. Bli kjent med noen av de mange Kroatias billedskjønne øyer og sjarmerende landsbyer. Opplev den lokale kulturen på nært hold. Her er det muligheter for sykkelturer, kroatisk landsbyfest når vi besøker lokale småbyer, vin smaking på vingårder og prøvesmaking av kroatiske delikatesser. Livet er herlig!

13. OKTOBER AVREISE.

20. OKTOBER. RETUR

DAG 1 – 13. OKTOBER 2018

OSLO – BERGEN – TRONDHEIM – DUBROVNIK

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-1-580x200.jpg

Avreise med Norwegian direkte til Dubrovnik. Buss venter på flyplassen og kjører oss til havna for ombordstigning i Dubrovnik. Båten ligger sentralt i forhold til gamlebyen der det ligger kafeer og restauranter på rekke og rad. Vi innkvarteres ombord og gjør oss kjent med vakre Dubrovnik .. En by med kultur, severdigheter, industri, handel og turisme.

DAG 2 – 14. OKTOBER 2018

DUBROVNIK – MLJET.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-2-580x200.jpg

Etter frokost om bord skal vi besøke den vakre Dubrovnik by med guide.. Fantastisk beliggenhet helt i vannkanten og godt beskyttet av en intakt bymur. Rik historie og mange forskjellige styresett. Dubrovnik er en labyrint av bilfrie marmorgater, steinhus i matchende farger og storslagne palasser. Byen er full av liv. Lokale innbyggere mater katten, henger ut klesvasken i de trange smugene. Vi skal på vandring med guide. Lunsj ombord og vi setter kursen mot Mljet. Det er et vakkert seilas og vi har mulighet for et forfriskende badestopp underveis. Mljet Nasjonalpark venter med vakker natur og et rikt fugleliv. Her skal vi på vandring til fots med vår lokalguide. De to innsjøene Malo Jezero og Velko Jezero er perfekte for en liten båttur eller pedalaktivitet. Vi besøker et benediktinerkloster som ble påbegynt på 1100 tallet. I dag er det både i renessanse- og barokkstil, bygget på det opprinnelige romanske bygget. Vi tar båten over og ser på klosteret. Vi stopper underveis og det blir danseleksjoner mens båten ligger stille.

DAG 3 – 15. OKTOBER 2018

KORČULA

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-3-580x200.jpg

Vi kjører langs den dramatiske kysten og det er lagt inn stopp for dansing og bading underveis. Vi skal besøke Korcula. Føde-stedet til oppdagelsesreisende og eventyreren Marco Polo. Den eldste delen består av gamle flotte steinhus med trange smug og mange vakre ornamenter. Langs sjøen finnes en hyggelig promenade med store palmer, kafeer og barer. Her skal vi stifte bekjentskap med den lokale vinen. En kunnskapsrik sommelier vil være guiden vår og forteller om øyas vin produksjon. Vi skal smake oss frem til hva som karakteriserer fire ulike vintyper og kanskje får du en ny favoritt! Vi prøvesmaker oliven, lokale oster,
mandler og andre produkter. Selvfølgelig får vi servert spesialiteten «moreska sorbetta» som er laget av ingefær, sitronskall og myrt. Vi spiser lunsj ombord og middag på restaurant i byen i dag. Utforsk denne vakre byen. Middag på en tradisjonell marokkansk restaurant.

DAG 4 – 16. OKTOBER 2018

KORČULA – VELA LUKA.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-4-580x200.jpg

Etter frokost setter vi kurs mot Vela Luga som ligger i en uregelmessig bukt på den vestlige enden av øya Korcula. Vela Luka ble grunnlagt av innbyggerne i Blato for å eksportere sin vin og olje. Vi stopper også på den lille øya Bisevo for å besøke den Blå Grotte – et fantastisk vær fenomen. Badestopp. Vi kan overnatte i
Vela Luka eller reise tilbake til Korcula. Tid på egen hånd før vi møtes til en velsmakende på restaurant i gamlebyen før bussen tar oss tilbake til havnen.

DAG 5- 17. OKTOBER 2018.

VIS

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-5-580x200.jpg

Etter frokost setter vi kursen mot Vis. Øya Vis har en lang rik historie. Vis var fram til 1989 en militær sone på grunn av sin strategiske plassering, men nå er øya åpen for alle. Øya er kåret til en av de siste paradis i Middelhavslandene p.g.a. sin isolasjon, urørt og bevaringsverdige natur og kyst.. På Vis kan du være aktiv, avslappet og utforskende. Øya byr på det meste,har mange herlige restauranter og utfluktsmuligheter. Øya har beholdt sin autentiske sjarm og har få innbyggere sammenliknet med andre øyer. Her kan du leie sykler eller moped og oppdage vingårder, skjulte bukter og Titos grotte som var hovedkvarter under 2. verdenskrig. Spis fisk og skalldyr som Vis er kjent for. Er du glad i å dykke er det fantastisk gode dykkermuligheter her. I Vis finner vi fred og ro i sjelen, nyter vakker natur og det herlige liv.

DAG 6 – 18. OKTOBER 2018.

HVAR

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-6-580x200.jpg

Vi nyter en god frokost ombord får ferden går ut i skjærgården igjen hvor målet i dag er lavendel øya Hvar. Vi stopper underveis og det blir danseundervisning og tid til et deilig bad før vi ankommer Hvar. Solskinnsøya som er et yndet reisemål for jet-settere over hele verden. Her finner vi renessansekatedralen med sitt opprinnelige tårn. Det eldste teateret i Europa grunnlagt i 1612. Med guide skal vi på spasertur. Den spanske festning troner over byen og her får vi servert litt kaldt å drikke og har en fantastisk utsikt over byen. Vi kan glede oss til å bo i denne vakre byen. Her er det et koselig lite by sentrum i middelalderstil. Kan minne litt om et mini St. Tropez med sin jetsett atmosfære, yachter, palmekantede promenade og uteliv. Men, likevel finner du her småbysjarmen. Kos deg i byen , shopping i en av de mange butikker. Eller bare nyt livet på en av de mange strand barer.

DAG 7 – 19. OKTOBER 2018

HVAR – SPLIT

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-7-580x200.jpg

Etter frokost setter vi kursen mot den koselige landsbyen Bol. som tidligere var en fiske landsby og er i dag mest kjent for Zlatni Ratstranden som mange mener er en av de beste i hele Adriaterhavet. Den er drøyt 500 meter lang, og odden som stikker i havet endrer stadig form og retning, avhengig av vindretningen. Vi nyter synet av grønne olivenlunder, pinje skog, vingårder og fiskerlandsbyer. Vi stopper i for dans og i Bol kan du gå i land på egenhånd. Hva med å besøke sandstrender full av ruiner og antikke funn. Eller prøvesmak vin og grillet lam som er øyas spesialitet. Videre til Split og her har vi kvelden for nye oppdagelser. Byen har siden 1979 stått på Unescos verdenskarvliste og byr på kultur og historie. Her finner vi Diokletianus palass, som er en demonstrasjon i kroatenes byggekunst. I kveld skal vi nyte på avskjedsmiddag ombord i båten. Captains dinner med drikke til. Båten ligger til havn i Split hele natten.

DAG 8- 20. OKTOBER 2018.

SPLIT – OSLO

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-8-580x200.jpg

Etter frokost er det på tide å si adjø og sjekke ut fra båten. Flyet går hjem kl. 10.40 fra Split med ankomst Gardermoen kl. 13.30. Tilslutning videre til andre deler av landet.

LIVET OMBORD OG I LAND

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/04/dag-9-580x200.jpg

Båten har 3 dekk i tillegg til soldekket.
Det er jacuzzi ombord og room service hver dag.
Det skiftes håndklær i lugaren hver dag og sengetøy 2 ganger i løpet av uken.
5 timers seiling hver dag og båten ligger i land om natten.
Drikke betales siste dagen kontant i lokal valuta.
Pakk i små kofferter , det er begrenset med plass i lugaren. Bagasjeservice fra båten.

Tips betales ved endt cruise:
Cruise manager – 4 – 6 E pr. dag.
Lokalguide 1 -2 E pr. dag for sightseeingene
Ship crew – 2- 4 E pr. dag.

Sightseeingturene er inkludert – Dubrovnik, Nationalparken Mljet, Korcula City Tour, Korcula Island tur med oliven testing og vin testing, utflukt i Vis, Hvar og Split.
Det er halvpensjon inkludert. Dvs. frokost og lunsjer og 1 captains dinner.

PRIS FRA KR. 15.685,-

Inkludert i prisen

• Flyreisen fra Oslo til Dubrovnik og retur fra Split til Oslo med Norwegian
• Turistskatter og havneavgifter.
• Transport fra flyplass til båten tur/retur.
• En ukes 5 stjerners cruise i delt dobbeltlugar med halvpensjon frokost og lunsj ombord.
• 1 captains dinner inkl. aperitiff, 1 glass vin.
• Engelsktalende, kroatisk cruise manager om bord og personale.
• Utflukter som nevnt i programmet
• Inngangsbillett til nasjonalparken.
• Vin smaking og prøvesmaking av lokale viner og produkter i Korcula.
• Frokost med nybakt brød
• 3 retters lunsjer .
• Fri WiFi om bord.

BENTE HAMMER ER MED SOM DANSEINSTRUKTØR OG HOLDER KURSET OMBORD I BÅTEN. BÅTEN LIGGER STILLE NÅR VI HAR KURS.