RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Santara

Reis til fantastiske Santara Resort

kontakt oss for tilbud

«Den hvite kysten» – med sine lange hvite strender, behagelig Middelhavsklima og interessante byer med kultur og historie i nærheten. Eller dra på ferie til høsten eller våren – du kan bade i oktober måned. April og november kan lokke med 20 grader. Vårt reisemål er Gran Alacant, sør i provinsen Alicante og er et populært feriemål uten masseturisme. Stedet ligger kun 15 minutter fra Alicantes internasjonale flyplass. Gran Alacant er en urbanisasjon med ca. 10.000 innbyggere hvor av mange er utlendinger. Vårt leilighetskompleks «La Santara Resort og Spa», ligger i et hyggelig og rolig boligområde ca. 100 meter over havet. 5 km fra fiskelandsbyen Santa Pola og 12 km fra Alicante by.

Det elegante komplekset er et velværested med spa- og helsesenter. Moderne og stilfulle bungalower ligger på rekke og rad. Stedet er egentlig tilrettelagt for alle over 55 år som vil leve et sosialt og aktivt liv. Flott resepsjon, restaurant og bar. Frisørsalong og kiosk og butikk. Tropisk svømmebasseng utendørs som ligger i et nydelig grøntområde. Passer for barn som kan svømme. Det finnes ikke eget barnebasseng. Bar ved bassenget som serverer lokale forfriskninger om sommeren.

Spa- og velværesenteret tilbyr treningsrom, oppvarmet svømmebasseng innendørs. Spa med boble-bad, tyrkisk bad og sauna.

Det finnes små og store leiligheter og bungalower på området. Fra 2 personer til 6 personer. De største leilighetene har stue og kjøkken, 2 store soverom med 2 store bad og her er det plass til 4 – 6 personer uten at det føles trangt. Leilighetene er utstyrt med kjøleskap, kokeplater, mikrobølgeovn, vaskemaskin og gratis Wi-Fi. En liten flatskjerm med diverse kanaler. Begrenset rengjøring.

TYPE 1 (bungalow)

55-60kvm, 1 soverom, 1 bad og stue m/integrert kjøkken.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2016/03/Type-1-200x256.png
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2016/03/type-2-256x256.png

TYPE 2 (bungalow)

80kvm, 2 soverom (1 dobbelt og 1 enkelt), 2 bad og stue m/integrert kjøkken

TYPE 3 (bungalow)

95kvm, 2 soverom (1 dobbelt og 1 twin), 2 bad og stue m/integrert kjøkken

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2016/03/type-3-256x256.png

Om området

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/Santara-pool-580x200.jpg

Området har fantastisk helårsklima og gode flyforbindelser med Norge. Det behagelige middelhavsklimaet gjør seg gjeldende hele året rundt. Med rundt 20 grader i april og november. 30 grader i juli og august. Du kan bade i havet helt fram til oktober.

Resten av sesongen tilrettelegger de med program for 55 som ønsker å bo i et solfylt strøk. Helsesenter med skandinavisktalende leger og sykepleier er tilgjengelig hele døgnet

Stranden ligger ca. 20 minutters spasertur fra resorten. Det går et minitog ned til stranden og en buss i sommersesongen. Ca. 5 minutters kjøretur. Leier du egen bil er det flotte parkeringsmuligheter. Carrabassi-stranden er en av kystens beste strender. Fin og gyllen strand og vannet er svært innbydende for et bad, helt turkist og klart vann. Du finner alltid en solstol og her er det også muligheter for et mangfold av vannsportsaktiviteter. Koselige strandbarer serverer drikke og enkle retter. Det er deilig å gå langs stranden til Los Arenales hvor du finner en rekke restauranter på strandpromenaden. Et ferieparadis for aktivitet og avslapning.

Flotte turstier og sykkelstier i boområdet som fører til Santa Pola sentrum.
Ved resorten er det marked hver torsdag. I Los Arenales er det hver tirsdag og fredag på sommeren. I Gran Alacant finner du apotek. Merkandona-senteret har mange butikker, restauranter og lekeapparater for barn. Restauranter, barer med karaokeshow og levende musikk. Rett i nærheten finner du også «Den norske Klubben», som har egne lokaler med arrangementer. Det finnes høy aktivitet rundt klubblokalene med 2 engelske barer og 3 restauranter. Spillerom for ungdommer.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/santara-bungalow-580x200.jpg

Gran Alacant er et flott utgangspunkt for spennende utflukter. Det går buss både til Santa Pola (ca10 min) og Alicante (ca. 20 min).

Santa Pola – er en fiskelandsby hvor fremdeles båter kommer inn hver morgen og leverer fisk til markedet. En rekke butikker, restauranter ligger langs strandpromenaden. Et hyggelig sted å tilbringe noen timer. Flotte strender og turstier for syklister. Områdets marine fauna og flora regnes som unik i Middelhavssammenheng. Marinereservatet egner seg for dykking og snorkling. Det arrangeres turer fra Santa Pola. Her går det også båt over til øya Tabarca – en gang skjulestedet for fryktede pirater hvor de gjemte skattene i grotter. Senere ble øya militær utkikkspost og fengsel. Landets verste forbrytere ble sendt der. Hele bymuren er full av små fangehull. I dag bor det i underkant av 50 personer på øya. Det finnes noen få restauranter som serverer fantastiske fiskeretter.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/Santara-580x200.jpg

Alicante – er en fantastisk by som syder av liv, både dag og natt. Her finnes fantastiske strender, museer i verdensklasse og brede boulevarder med yrende folkeliv. Den marmorbelagte strand-promenaden er en av Spanias vakreste, kantet med tropiske palmer og stilige kafeer. Her samles både lokalbefolkningen og turister. I den gamle bydelen er det trange små gater, hus med balkonger så tette at naboene kan hilse på hverandre. Små torg hvor de møtes gjerne på en liten bar. I Cala Mayor – gågaten som strekker seg gjennom gamlebyen – finner du restauranter, bodegaer på rekke og rad. Gatemusikanter sørger for stemning rundt bordene og gamba’en i olje og hvitløk smaker fantastisk. I det splitter nye havneområde finner du både casino, barer og restauranter.

Er du shoppingfrelst er Alicante byen. Her finner du El Corte Ingels, store kleskjeder som Mango, Zara og Springfield. Små butikker med klær, vesker og sko. Håndarbeid og juveler. Det er store muligheter for å få tømt lommeboken.

Det finnes også en rekke store kjøpesentre i området. Så her har du alle muligheter.

Elche – Europas palmeskog mot havet. Kjent for sine frukthager og tusener av daddelpalmer som eksporteres til utlandet. Byen er også sentrum for den spanske skoindustri.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/gran-alicant-beach-580x200.jpg

Villa Joyosa – ligger ca. 45 minutters kjøretur fra Gran Alacant. En av de få ekte spanske byene langs Costa Blancas kyst. Med sine fargerike husfasader er det en by du sent vil glemme. I de små smugene uten trafikk finner du hus i utrolige farger, og her bodde sigøynere. Fremdeles finner vi sigøynere og spanske barn som leker i gaten og gamle folk sitter i skyggen og nyter livet. Er du heldig kan du iblant se sigøynere synge og danse i gatene.

Benidorm, Altea og Albir ligger like ved. Dette er byer som er godt kjent av skandinavere og spesielt nordmenn. Benidorm med sine skyskrapere og yrende uteliv. Altea med en vakker gammelby med brosteinsbelagte , trange gater, kirkeplassen med sin berømte blå kuppel og med en utrolig utsikt over Costa Blanca mot hav og fjell. Albir og Alfaz del Pi har store kolonier med nordmenn som er fastboende. Sjarmerende byer med butikker, barer og spisesteder til å tilfredsstille turister.

Guadalest ligger i fjellene – ca. 25 km fra Benidorm, og har mauriske røtter tilbake til ca. år 1000. Det er lite igjen av den opprinnelige borgen, som ble ødelagt av to jordskjelv i 1644. Du ser noen rester, men utsikten er spektakulær. Utrolig vakkert hvor du enn snur deg. Morsomme museer og suvenirbutikker.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2017/06/Alicante-580x200.jpg

For barn har du fornøyelsesparken Terra Mitica nær Benidorm. Ligger i fjellområdet og dekker ca. 1000 mål. Den er oppdelt i 5 forskjellige områder, inspirert av Hellas, Egypt, Roma, Iberia og øyene. Du føler nesten som å komme til en annen tidsalder. Her kan du kjøre Europas nest største berg- og dalbane laget av tre. Prøve rafting på «Nilen» eller en rekke karuseller og andre fartsfylte attraksjoner. Her finnes også teaterforestillinger med akrobater, gladiatorkamper og fyrverkeri. En park for hele familien. I nabobyen, som heter Mundomar, er det delfinshow og sjøløveshow til faste tider hver dag. I tillegg byr parken på skilpadder, flamingoer, storker, papegøyer og mye annet.

Aqualandia – badeland ligger også i nærheten med over 20 attraksjoner. Velg blant annet mellom ett fritt fall i Big Bang, sus gjennom det snurrende røret Black Hole eller kanskje en tur på Amazonaselven?

Torrevieja ligger ca. 20 minutter fra Gran Alacant – også kjent for sine nordmenn. De fikk nytt handlesenter for ikke så lenge siden, og har mange butikker.

Byen Guardamar del Segura med sine 11.000 innbyggere har historisk spilt rollen som vokter av elva Segura. Her arrangeres kjente matfestivaler.

Er du glad i vin og vil ut på vineventyr finnes det mange spennende vingårder i området. En av Alicantes fremste produksjoner er Fondillon, en vin som i mange år var kjent som Alicantes vin. Den er søt og har en fyldig smak og framstilt av overmodne Monastrell-druer og lagret på eikefat i minst 10 år. En av de mest populære gårdene for vinsmaking er Enrique Mendozas bodega i Alfaz del Pi, ikke langt fra Benidorm. Herr Mendozas pasjon for vin og produsere gode viner er viden kjent. Her kan du prøvesmake gode viner og det serveres tradisjonelle oster og lokale matretter. Om våren er det åpne helger for workshops og innføringskurs i vinsmaking.

OMRÅDET BYR PÅ MANGE SPENNENDE UTFLUKTSMULIGHETER!