RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

SRI LANKA

EN SPENNENDE RUNDREISE OG BADEFERIE PÅ SRI LANKA

Et lite land på størrelse med Irland og ca. 20 millioner innbyggere. Frodig regnskog, irrgrønne teplantasje og kritthvite paradisstrender.Velkommen til Sri Lanka! Den dråpeformede øya, som ligger øst for sydspissen av India. Et lite land på størrelse med Irland og ca. 20 millioner innbyggere. Frodig regnskog, irrgrønne teplantasjer og kritthvite paradisstrender.

Landet med mange tusen års kulturhistorie. Historiske bygninger fra kolonitiden, myldrende basarer og åtte steder som står på UNESCOs verdensarvliste. Templer og ruiner fra gamle kongedømmer. Spennende utflukter med storslagen natur og dyreliv. Endeløse te- og krydderplantasjer og et mangfold av religioner. Vi gjør et spennende besøk i eksotisk krydderhage, privat besøk hos munker og lunsj hos en familie for å høre om gamle tradisjoner. Turen avsluttes med bølgeskvulp og tropisk bris på en av de flotte strandhotellene Vi skal bo rett ved stranden og med muligheter til å slappe av eller kose seg på en av de mange utebarer og serveringssteder.

DAG 1 – 2. november

ANKOMST NEGOMBO
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/Dag-1-580x200.jpg

01.november – Oslo – Colombo.Avreise med Emirates kl. 14.10 fra Gardermoen ankomst Dubai kl. 23.55. Tilslutning fra andre deler av landet.

02. November. Colombo.Avgang Dubai kl. 02.35 ankomst Colombo kl. 08.25.

Vi blir møtt av vår reiseleder og blir ønsket velkommen på tradisjonell vis med orkidekrans til alle. Sammen med vår guide veksler vi valuta på flyplassen. Det er både pålitelig og fornuftige priser. Vi kjører til Negombo som ligger ca. 20 minutter fra flyplassen. Negombo er en aktiv og sjarmerende fiskerlandsby på bredden av en lagune. Kolonitiden begynte tidlig, og her kom portugisere og hollendere som har etterlatt seg festningsruiner.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-1-2-580x200.jpg

Vi skal bo på Jetwing Beach, et 5-stjernershotell som ligger langs Ethukala-stranden, omtrent 3 kilometer fra Negombo sentrum. Det tilbyr boenheter langs strandpromenaden med gratis Wi-Fi, et stort utendørsbasseng og spa. Hotellet ligger 12 km fra Bandaranaike internasjonale lufthavn. Colombo ligger omtrent 35 kilometer unna. De store rommene på Beach Jetwing har store vinduer og egen balkong med utsikt over tropiske grøntområder, flatskjerm-TV med satellittkanaler, DVD-spiller og kaffe- og tekoker. På spaet finner du boblebad og dampbad, og du kan få massasjer. Restauranten Black Coral tilbyr en eksklusiv matopplevelse, mens The Sands og The Centre Point serverer lokale og internasjonale favoritter hele dagen. Drinker og lette måltider serveres på Terrace Bar.

DAG 2 – 3. november

NEGOMBO – DAMBULLA
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-2-580x200.jpg

Frokost på hotellet og hva med et morgenbad i hotellets flotte svømmebasseng før frokost? Vi nyter formiddagen og sjekker ut sent. Vi får tid til en liten sightseeing i denne historiske fiskelandsbyen før vi kjører nordøstover og kommer tett på det livlige dagliglivet langs veiene. Sen ettermiddag når vi fram til Dambulla. Dette er Sri Lankas kulturtriangel og vår base for 3 netter. Vi skal utforske landets kulturminner. Dette er Sri Lankas ”tørre sone”, som de gamle konger gjorde levelig med å anlegge hundrevis av demninger og reservoarer. Dette ga grunnlag for en fruktbar vegetasjon og fantastisk fuglesang.Dambulla by er bygget rundt et 160 meter høyt granittfjell som rommet et klippetempel, og står på UNESCOs verdensarvliste.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-2-2-580x200.jpg

Innsjekking på vårt førsteklasses hotell. Amaya Lake hotell – hvor vi bor i 3 netter. Amaya Lake Kandalama ligger ved innsjøen Kandamala. Dette miljøvennlige fristedet på 20 hektar tilbyr utendørsbasseng og 3 spisesteder. Hotellet er omgitt av grøntområder og har elegante tremøbler og varm belysning. Alle rommene har minibar og flatskjerm-TV med satellittkanaler. Overnattingsstedet ligger en 3-timers kjøretur fra Sri Lanka internasjonale lufthavn. Ayurveda-spaet tilbyr avslappende massasje og har yogasenter. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i fellesområdene. Uterestauranten Samara serverer en buffé med srilankiske og internasjonale retter. Lake Bar tilbyr cocktailer, juice og kanapeer. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag. Velkomstmiddag.

DAG 3 – 4. november

DEN KULTURELLE TREKANTEN
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-3-580x200.jpg

Den kulturelle trekanten – Dambulla – Polonnaruwa –MinneriyaVi starter med en frivillig «Yoga» session med en erfaren «guru» for en 30 minutters yoga økt. Utflukt i Dambulla og til den andre gamle hovedstaden – Polonnaruwa – som var hovedstad fem-seks hundre år siden. Et fantastisk eksempel på byplanlegging og arkitektur. En utpost for Chola-dynastiet i Sør India. Landskapet preges av store menneskeskapte landreservoarer. På bredden av Parakrama-havet ligger levninger fra den gamle by. Kongens palass, buddhistiske helligdommer samlet i «det store kvadratur» og monolittiske buddhastatuer. Er på UNESCOS verdensarvliste. Bondelunsj med matlaging demonstrasjon av typisk mat fra Sri Lanka med bruk av krydder og urter og lokale teknikker. Etter lunsj besøker vi den mest spennende nasjonalparken i landet for elefanter -Minneriya National park. Vi skal i jeeper på tur for å finne elefantflokker. Noen ganger er det så mange som 300 i en flokk. Her kan du få tatt et riktig skrytebilde. I tillegg kan vi oppleve andre dyr, som f.eks. aper og mange fuglearter, som vi ikke har på vår breddegrad. Landskapet er storslått. Middag ved svømmebassenget eller elven. Personalet eskorterer oss til bordet – dekorert med levende lys og underholdning med musikk. BBQ-meny.

DAG 4 – 5. november

RITIGALA – KAMPSPORT
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-4-580x200.jpg

Synes du det var deilig med yoga, er det mulig før frokost. I dag skal vi besøke den gamle landsbyen Ritigala, rik på historie og mytiske legender som går tilbake mer enn 2500 år. Videre i jeeper til «Patikara Maduwa» -en gammel landsby hvor vi møter Master Sumedha. Han forteller om Sri Lankas gamle kampsport kjent som «Angam». Dette var en døende kunstform, men nåtidens mester tok over ansvaret for å videreføre denne sporten og har dedikert sitt liv til å beskytte og fremme Angams teknikker for fremtidige generasjoner. Vi blir ønsket velkommen av disse krigerne som inviterer oss til å møte deres leder som forteller om kunsten «Angampora». De utfører en «Pooja» som søker velsignelser fra gudene og utfører ritualer som viser deres engasjement i kampsporten. Lunsj underveis.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-4-2-580x200.jpg

Vi kan vende tilbake til hotellet og slappe av ved bassenget, eller hva med en privat og eksklusiv elefant opplevelse? Kan være frivillig for vi har jo opplevd mye med elefanter. Men – her møter vi dem på en mer respektfull måte. Vi kommer til en liten landsby og skal med katamaraner opp elven. Passerer bosteder som driver med fiske og plukking av vannliljer. Tamme elefanter som nyter et bad. Vi blir invitert til å mate elefantene med kokosnøtter og frisk frukt. Du kan føle den rare huden, hodet og de enorme ørene. Vi sier farvel til elefantene og blir kjørt i «traktorer» som brukes av landsbyboere. Traktorer brukes til både transport og landbruksformål og er et viktig fremkomst-middel. Det er plass til 10 passasjerer i hver traktor. Tilbake til hotellet, ca. 20 minutters kjøretur. Middag på hotellet.

DAG 5 – 6. november

SIGIRIYA – KAMATHE – KANDY.
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-5-580x200.jpg

Tidlig frokost og utsjekking fra hotellet. Vi må starte dagen tidlig grunnet varmen. Etter en halvtimes kjøretur kommer vi til et mirakel i buskasjungelen – nemlig Løveklippen. Løveklippen reiser seg med skarp profil to hundre meter over slettelandet. Klippen og festningen Sigiriya var sentrum for en stor by. Her skal vi spasere opp til toppen av klippen. Turen opp til toppen er spennende. Underveis imponeres vi at fargerike fresker av vakre jomfruer malt direkte på fjellveggen. Og en utrolig utsikt som blir mer storslagen jo høyere vi kommer. På toppen finner vi ruiner av bygninger bevoktet av vollgraver og store hager. Trappen opp flankeres av gigantiske løvepoter hugget i klippen. Alle våre gjester får tildelt våte og avkjølende kluter samt frisk frukt når vi er tilbake fra gåturen. Vi har selvfølgelig med vannflasker.Vi fortsetter til Kandy som er kjent for sitt mangfold av tresorter og treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt verksted og vi får demonstrert hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til. Underveis stopper vi ved en krydderhage for å lære alt om krydder. Det er en frodig hage med kanel, nellik, kardemomme, sort pepper, nøtter og mye mer. Vi smaker også på annerledes krydder, som har stor betydning i lokal matlagning for bl.a. ris og karriretter. Vi spiser lunsj her og den serveres av landsbyens kvinner. I tillegg får vi en demonstrasjon. Maten er deilig og velsmakende og smaker godt etter vår formiddagstur. Vi får også servert tropiske frukter som smaker herlig i varmen. Og vi får høre om den spesielle Kamatha teknikken hvor bøndene banker risen på marken til en hard overflate som blir som et gulv. Vi ankommer Kandy ,en nydelig by med historisk sus. Byen er buddhismens kraftsentrum med «Den Hellige Tanns Tempel» bygget rundt en fredfull innsjø og majestetisk fjellandskap. Her finner vi Peradeniyas botaniske hager, fantastisk orkidesamling og ærverdige gamle trær. Kandy og dets landsbyer er sentrum for øyas håndverk, industri og tradisjonelle dansere.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-5-2-580x200.jpg

Innsjekking på Cinnamon Citadel hotell med flott utsikt over øyas lengste elv, Mahaweli Ganga. Det føles som å være i jungelen med regnskog, dyr, fugler og spennende lyder. Store rom med terrasser, svømmebasseng. Her overnatter vi i 2 netter. Hotellet har et flott utendørsbasseng, og tilbyr også spa. De romslige rommene har aircondition, kabel-TV, minibar og kaffe- og tekoker. Panorama Restaurant byr på en internasjonal meny, mens kontinentale retter serveres på Cafe C. The Lounge er et utmerket sted å nyte forfriskende drikkevarer og snacks. Du kan bade i utendørsbassenget, og Wi-Fi er gratis. Vi spiser buffet middag på hotellet. Om ettermiddagen går vi på spasertur i de trange gatene i Kandy med sine sjarmerende hus i Victorian stil. Markedet besøkes og du vil se alle butikker som tilbyr antikviteter, juveler og håndverk.

DAG 6 – 7. november

KANDY
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-6-580x200.jpg

Vi nyter en god frokost på hotellet. Kongebyen Kandy var hovedstad fra 1400 – 1700 tallet. En pittoresk by som ligger godt beskyttet mellom åsene og elva Mahaweili. Vi kan dele gruppen i to hvis ønskelig. Er du interessert i blomster vil vi anbefale et besøk i den kongelige botaniske hagen som er kjent for sin store samling av orkideer. Hagen har over 4000 plantearter. Eller vil du bli med til Lankathilake templet som ble bygget på en stenete klippe? En korsformet mursteinsbygning i 3 etasjer med fantastiske malerier om livet til 24 buddaer. Vi besøker en en lokal danseskole utenfor Kandy hvor vi får oppleve en utrolig danseglede og fantastisk tromming. Lunsj på en lokal restaurant.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-6-2-580x200.jpg

Tilbake til hotellet for avslapning. På ettermiddagen skal vi oppleve den flotte byen med «Tuk-Tuk» vogner dekorert med ballonger og med lokal musikk. Her spaserer vi langs smale, travle gater i kolonistil fra britisk herredømme. Du får tid til å handle litt og gå på egen hånd. Det er et behagelig klima og du kan observere menneskene som vandrer langs de travle gatene og besøke smågater med butikker for klær og batikk, antikviteteter samt perler og smykker. Besøk en edelstenfabrikk hvor de sliper safirer, rubiner, månestein og andre edelstener som kan settes i vakre smykker. Eller hva med en batikkfabrikk?Prøv en lokal pub for en kald øl eller hva med et besøk i perlemuseet? Vi møtes til middag.

DAG 7 – 8. november

KANDY – «DEN HELLIGE TANNS TEMPEL» – NUWARA ELIYA
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-7-580x200.jpg

Frokost på hotellet. Vi besøker «Den Hellige Tanns Tempel» som rommer et enestående relikvie. En av Buddas tenner, reddet fra asken etter at han ble kremert i 543 f.Kr. Dette er Kandys og landets åndelige og kulturelle hjerte, med mange flotte dekorerte paviljonger og en strøm av pilgrimer som deltar i offerhandlinger. Vi prøver å få til en kort togtur på ca. 1-2 timer til Nuwars Elya i den flotteste naturen. Vi anbefaler ikke å ta toget hele veien da dette tar opp til 4 timer og det finnes ingen bekvemligheter på toget. Vi får ikke bekreftet togbillettene før 1 måned før avgang, og det vil da bli et lite tillegg for denne billetten.Nuwara Eliya blir ofte kalt «Little England» , med sine bungalower i kolonistil med velstelte hekker og vakre hager. Her oppe i høylandet er det frisk luft og i nasjonalparken Horton Plains finner vi utrolige bregner og orkideer. Stille elver, myrer og fosser samt et rikt dyre- og fugleliv. I dette grønne og frodige landskapet finner vi en rekke teplantasjer. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden og Ceylonteen er viden kjent. Vi besøker en plantasje og ser hele prosessen, fra ferske teblader som tørkes til den ferdige teen er klar til å nytes. Lunsj.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-7-2-580x200.jpg

Blackpool Hotel ligger i Nuwara Eliya, 1,4 km fra Gregory Lake, og tilbyr gratis Wi-Fi. Hotellet har utendørsbasseng, grill og solterrasse. Alle rommene har flatskjerm-TV og DVD-spiller. Noen av rommene har en sittegruppe for din bekvemmelighet. Enkelte rom har utsikt over fjellene eller hagen. Rommene har bad med badekåper og tøfler. Området er populært for golf og sykling. Hotellet tilbyr renseri, stryke- og vaskeritjenester mot en avgift. Du kan nyte måltidene på hotellets restaurant. Gjestene kan nyte forfriskende drikkevarer i baren, både med og uten alkohol. Vi vil spasere med våre guide og oppleve denne byen med sin fantastiske natur. Vi besøker markedet og her er det mulig å kjøpe » Northface» – klær til en meget rimelig pris. Eller du kan reise med «Tuk-Tuk» til den botaniske hagen med roser, bregner, orkideer og mye mer. Det finnes også en «Eksklusiv Hill Club» kun for herrer som ble gunnlagt i 1876 av britiske plantasjeeiere. Den eksisterer fremdeles i dag og er en av de få barene i verden som fremdeles ekskluderer kvinner. Skal den besøkes må det være jakke og slips. Vi møtes til felles middag på hotellet.

DAG 8 – 9. november

NUWARA ELIYA.
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-8-580x200.jpg

Vi nyter en god dag i disse flotte omgivelsene. Vi besøker Hamlet-byen Ella. Denne lille landsbyen er ikke akkurat stor, men den ligger i et helt fantastisk landskap. Her strekker fjellene seg over 2.000 m.o.h. og det finnes nok av vandremuligheter. Vi gå opp til Little Adams Peak, som har fått navnet på grunn at toppen ligner på storebroren lenger nord, med flott utsikt utover nærområdene. Vi finner også Rawana Ella Waterfalls. Lunsj i en lokal restaurant i Ella. Ella er en sjarmerende by og vi nyter dagen i vakre omgivelser.Fantastisk natur omgitt av fjell. Tilbake med buss. Vi møtes til middag om kvelden.

DAG 9 – 10. november

NUWARA ELIYA – YALA – SAFARI
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-9-580x200.jpg

Frokost og utsjekk fra hotellet. Dette blir en lang dag – men full av opplevelser. Visste du at det finnes leoparder på Sri Lanka? Det gjør det! Og størst sjanse for å se disse er det i Yala Nasjonalpark på sørøstkysten. Dessuten finner man mange forskjellige andre dyr som elefanter, bøffel, påfugl, villsvin, krokodiller, hjort, apekatter og nesten utallige typer fugler. Med andre ord et ganske bra sted å dra på safari! Vår ettermiddagssafari foregår i jeeper.

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-8-2-580x200.jpg

Overnatting på Jetwing Yala hotell. Et 5-stjerners hotell beliggende på grensen til Yala nasjonalpark, og tilbyr luksuriøse rom, et utendørsbasseng, døgnåpen resepsjon, samt gratis Wi-Fi overalt. De romslige rommene har parkett, stolpeseng, klimaanlegg, te- og kaffekoker, minibar, strykejern, klesskap, safe, flatskjerm-TV med kabelkanaler, et sittehjørne med sofa samt et stort bad, med hårføner. På Jetwing Yala kan du skjemme deg bort med en massasje på spaet. Hotellet tilbyr også klesvask. Restauranten The Dining Room serverer utsøkte srilankiske og asiatiske retter. Bassengbaren og baren The Living Room serverer et utvalg av cocktailer og andre drikkevarer. Thamapanni er en asiatisk fusjonsrestaurant.

DAG 10 – 11. november

YALA – GALLE FORTRESS – BEACH RESORT
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/dag-10-580x200.jpg

Frokost på hotellet. Så følger vi kysten vestover til Galle, hvor det sies at Kong Salomon kjøpte edelstener og krydder. Portugisiske skip kom med kolonitiden i 1505 og ble videreført av hollendere og her er det rikt med minner fra gamle dager. Smug og gater bærer fremdeles hollandske navn. Enorm festning, gamle kirker og en monumental byport. Havnen står på Unescos liste. Sightseeing til fots og lunsj i Galle. Det er en kort ettermiddagstur til vår Beach Resort.

DAG 10-13 – 11-14. november

Cinnamon Bey hotell
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/03/Sri-Lanka-Cinnamon-Bey-1-580x200.jpg

Overnatting på Cinnamon Bey hotell.Dette overnattingsstedet ligger 1 minutts gange fra stranden. Cinnamon Bey ligger omgitt av kokospalmer og store grønne plener, og tilbyr lyse og store rom med egen balkong, et utendørsbasseng og 6 spisesteder.Rommene vender mot sjøen, og har klimaanlegg, minibar, safe, satellitt-TV og eget bad med dusj og hårføner.

Bandaranaike internasjonale lufthavn ligger ca. 55 km fra Cinnamon Bey.

Du har tilgang til et treningsstudio og spa med badstue og dampbad. Klesvask, stryk av tøy og flyplasstransport tilbys også.

Restauranten Arabic Mezz2 serverer mezze og forskjellige grillede retter, mens I.C.E Ice Cream Emporium byr på håndlaget iskrem, sorbeter og frossen yoghurt.

Vi drar hjem natt mellom 13 og 14. november.14. november.Avreise kl. 02.55 fra Colombo ankomst Dubai kl. 05.55. Videre fra Dubai kl. 07.45 ankomst Gardermoen kl. 12.00. Tilslutning til andre deler av landet.

Fra kr. 23.895,- per. person

Vi kan også lage denne turen for par eller mindre grupper.

Ta kontakt for et tilbud.