RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Vilnius

Vilnius

Vilnius er et sjarmtroll av en by. Tiden da nordmenn knapt kunne plassere byen på et kart og avfeide Litauen som et trist østblokkland, er heldigvis i ferd med og forandre seg. Mange har nå fått øynene opp for denne sjarmerende byen som har Øst-Europas største middelalderbebyggelse. Vilnius tar hvert år stadig større andeler av nordmenns weekendreiser til Øst-Europa. Gamlebyen er uten tvil Vilnius’ sitt største trekkplaster, men få også med deg de gamle jødiske kvartalene og restene av de staliniske monumentene. Ikke langt utenfor byen kan man besøke gamle slott, nydelig natur og spa-sentere.

Prisnivået i byen er svært hyggelig uansett om man inntar et flott måltid eller forsøker seg på svart belte i shopping. I tillegg er Vilnius en svært vakker by hvor man bare i gamlebyen finner over 1200 historiske bygninger – forent i en atmosfære som nesten gjør deg andektig. Her finner man også alt man ønsker av restauranter og natteliv.

Av mer spennende aktiviteter for grupper kan vi foreslå: Ballongferd, Segway-rally, BMW Racing Show, Kalashnikov Shoot out – eller bare en skattejakt i bysentrum. Og ønsker dere en lagbyggende effekt? La dine ansatte leke seg gjennom James Bonds «From Russia With Love».

Forslag til program

Dag 1:

Avreise fra Gardermoen med SAS. Flyturen tar ca. 1 time og 45 minutter. Ved ankomst Vilnius flyplass blir vi mødt av skandinavisktalende guide. Før ankomst hotellet kjører vi en panorama bysightseeing for å bli kjent med byen og se de mest kjente severdigheter fra bussvinduet. Vi passer gamle byen, Gedmiminas Castle og andre hyggelig områder i byen.

Ankomst hotellet og vi sjekker inn og har noen timer fri før vi møtes til middag på den hyggelige middelalderrestauranten «Lokys» i gamle byen.

Lokys er en hyggelig middelalderrestaurant som ligger sentralt i gamlebyen Vilnius som serverer autentiske retter fra middelalderen som bever, villsvin og bjørn samt mer tradisjonelle kjøttretter, som kylling, fisk og biff. Vi spiser godt og nyter den middelalderske atmosfæren i en gotisk kjeller som dateres tilbake til 1500-tallet. Underholdningsprogrammet er rikt, med musikere som opptrer live hver kveld.

Dag 2:

Frokost på hotellet. Vår skandinavisktalende guide møter oss og vi skal på spasertur til fots i vakre omgivelser i den sjarmerende gamlebyen. Vi passerer de to elvene – Vilnia og Neris. Ser rådhuset og den fantastiske katedralen, de vakre kirkene St. Peters, Paul’s og St Annes kirke som Napoleon ønsket å ta med seg til Paris. Vilnius Universitet, Gates of Dawn – et hemmelig sted for tusenvis av katolikker og Gediminas Hill med fantastisk panorma utsikt over Gamle byen. En viktig del av byen er det jødiske kvarter som også besøkes. KGB museet som forteller gripene og spennende historie om Latvia under Sovjetisk okkupasjon. Vi kjører utflukten i gamle busser.

Vi stopper for øl testing som har gamle tradisjoner. Det er vanskelig å se for seg lokalbefolkningen spise uten et glass med øl. Vi smaker 4 forskjellige øltyper og vår ølekspert forklarer om tradisjoner og historier forbundet med øl. Middag på en hyggelig restaurant.

Dag 3:

Vi skal oppleve lokale, smakfulle bakervarer som er fylt med løk og fårekjøtt. Du får anledning til å prøve deg som kokk . Denne restauranten ligger i et gammelt typisk trehus. Vi prøvesmaker også den tradisjonelle Karaim drinken med urter og orientalsk krydder og lærer å lage denne.

Tid til å kose seg i gamle byen. Her finnes utallige barer med godt øl.

Andre aktiviter:
3 timers fottur – Tema mat og vin.
Øl tur. Vilnius er kjent for sin øl. En ekspert forteller oss om ulike typer. Vi prøvesmaker og tester sammen med diverse pølsesorter. Pub crawl.

Dag 4:

Avreise fra Vilnius til Oslo.

Pris fra kr. 2.450,- per. person

Prisen inkluderer:
Fly i laveste booking klasse.
3* Hotell i dobbelt rom 3 netter.