RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Vingårder i Eger – Ungarn

Vingårder i Eger – Ungarn

I og rundt Eger finner du en rekke vingårder, og vinkjellere. Er du glad i vin anbefaler vi at du besøker en flere av disse under ditt opphold i Eger. Her finner du noen av vingårdene / vinkjellerne vi anbefaler at du besøker under ditt opphold.

Bloyki

Bolyki’s vinkjeller ble etablert av János Bolyki I 2003. Deres første Egri Bikavér – den berømte rødvinen Okseblod fra Eger, vant sølvmedalje i den internasjonale vin olympiaden i Bordeaux. Siden den gang har de årlig tatt med seg en eller to medaljer hjem fra denne anerkjente vinkonkurransen. Vinkjelleren ligger ca. 5 km utenfor Eger sentrum, i fantastiske omgivelser, omringet av et 30 meter høyt steinbrudd. Området består av 9 vinkjellere, 2 av disse er åpne for gjester og kan ta imot hele 115 personer for vinsmaking. Området består av totalt 1,2 hektar. János har vunnet mange priser i Ungarn, inkludert «winemaker of the year» og årets Business mann i 2011.
Hjemmeside

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/bolyki-3-300x350.jpg
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/Tibor-Gal-1-300x350.jpg

Gal Tibór

Tibor Gáls vinkjeller ble etablert i Eger i 1993. Han fant de beste vinmarkene i Eger området, og kom frem til hvilke druer som passet best på de ulike vinmarkene.

I februar 2005 gikk Tibor dessverre bort i en tragisk ulykke. Familien overtok firmaet og bedriften slet økonomisk i flere år. I 2011 fikk familien økonomisk hjelp, og målet ble å bringe frem Tibors arbeid. Nå er det sønnen Tibor Gál jr. som driver firmaet og har innredet en meget moderne vinkjelleren.

Foruten å bringe tilbake det gode ryktet om sin unike Egri Bikaver (okseblod fra Eger) rødvin, og få en god markedsposisjon på den nye hvite cuvée vinen, kalt Egri Csillag (stjernen av Eger), er målet til Tibor Gál å etablere verdens høyeste standard med økologiske viner basert på lokale druer.

Hjemmeside

St. Andrea

St. Andrea’s vingård eies og drives av György Lőrincz. Gården er oppkalt etter hans kone Andrea. Vingården finner du i landsbyen Egerszalók, en 15 minutters kjøretur fra Eger. Eiendommen består av ca. 18 dekar.

I 2009 ble György Lőrincz kåret til Ungarns «Winemaker of the year» og er i dag en av Ungarns mest ettertraktede vinprodusenter.

Vingården dyrker en rekke forskjellige druetyper, og er i full gang med å bytte til biodynamisk vindyrking.

Vingården er moderne innredet. Når du ankommer vinkjelleren kan du gjerne få en omvisning i kjelleren, smake på et bredt utvalg viner, og kjøpe de du liker best. Den mest anerkjente vinen til St. Andrea har fått navnet Merengo Bikavér Superior detter er en versjon av rødvinen «okseblod». Den mest annerkjente vitvinen har fått navnet napbor, dette er en cuvé blandet av 80% Olaszrizling (Welschriesling) og fem andre druer.
Hjemmeside

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/st-andre-300x400.jpg
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/villango-2-300x250.png

Villango

I Villango vinkjeller kan du smake en rekke av områdets mest utsøkte vinner i en autentisk atmosfære. Vinkjellen er et ideelt sted å besøk dersom du vil smake viner fra ulike vingårder, og ikke har tid til å besøke alle direkte. Vi tilbyr viner fra vinprodusenter som Balga, Böjt, Gál Tibor, Gróf Butler, Juhász Testvérek, Havas és Timár, St. Andrea, Tarjányi, Thummerer, Vincze.

Kjelleren har plass til opptil 70 personer. Vi kan også arrangere konferanser, møter, utstillinger o.l. kjelleren er utstyrt med fri WiFi og teknisk utstyr.

Magister

Magister vinkjeller ble etablert i 1996. du finner oss i Szépasszony-völgy (vakre kvinners dal). Kjelleren tilbyr vinsmaking, vinbar, og en butikk hvor de ikke bare tilbyr husets viner men også andre viner fra Eger-området. Vi har 2 vinsmakings rom som har kapasitet til å ta imot 40 og 60 personer. Om du ønsker kan du også få delta i produksjonsprosessen fra innhøsting til tapping. I vår vinbar ønsker vi å bringe gastronomi og vi sammen i en autentisk atmosfære.

Hjemmeside

 

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/magister-3-300x250.jpg
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/simon-1-300x200.jpg

Simon

Simon vinkjeller ble grunnlagt av Józef Simon i 1977. og vokser stadig. Vi startet med 0,3 hektar vinmark, og en kjeller som rommet 1000 liter vin, i dag består eiendommen av 24 hektar vinmark, og druene høstes kun for hånd.

Hjemmeside

Demeter

Demeter vingård drives av Csaba Demeter. Vindyrkingen og produksjonen ble startet av hans oldefar på 1900-tallet. Csaba begynte å jobbe i vinmarkene som barn. Han lærte med tiden kunsten å produsere førsteklasses vin.

Veien har vært lang, men i dag er Demeters vingård godt kjent og Csaba har vunnet flere internasjonale priser. I Demeters vinkjeller produseres det i dag alt fra hvite, rosé og røde viner.

Hjemmeside

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/Demeter-1-300x250.jpg
http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/juhasz-3-300x400.jpg

Juhásvin

Juhás vingård er en familiedreven vingård, som i dag drives av brødrene Attila, Péter og Ádám Juhás. Brødrene overtok vinkjelleren etter sine besteforeldre.

Vingården åpnet offisielt i 1996, og ligger i et område i Eger hvor det er ideelt dyrking av druer og produsering av vin. Under ditt besøk hos Juhásvin har du mulighet til å ta del i vinproduksjonen fra druene høstes tapping, og tilslutt kan du få smake de edle dråpene.

Gårdens vinproduksjon er basert på tusen år gamle lokale tradisjoner i en kombinasjon med moderne teknologi.

Eiendommen består av 300 hektar som strekker seg rundt store deler av Eger, hvor det dyrkes en rekke ulike druesorter.

Brødrene Juhás har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser for sine viner.

På vingården kan vi også arrangere konferanser, møter, brylluper eller andre sammenkomster.

Egri Korona Bórház

På Egri Korona vinhus produseres viner av høy kvalitet. Vinen produseres på en moderne med dagens teknologi. Vinen lagres på tradisjonelle eikefat av høy kvalitet i kjellere med en temperatur på 11-13 grader celsius.

Hjemmeside

http://temareiser.no/wp-content/uploads/2018/05/egri-korona-2-300x200.jpg