Aktiv ferie på vakre Kreta

Aktiv ferie til Kreta –
Kissamos på det vestlige Kreta

Her har du muligheten til å vandre på de vakreste steder i Middelhavet, men du får også god tid til andre avslappende aktiviteter.  Svøm i sjøen, les en god bok ved bassengkanten eller utforsk området på egen hånd.   Det er flere tavernaer i nærheten av hotellet som tilbyr god lokal mat til 10 -15 Euro inkludert drikke.  Butikker finnes  inne i byen Kissamos.

Fem morgener med lange turer med middels vanskeligheter som varer 4,5 til 5 timer.  Sammen med vår engelsktalende turguide går vi på tur i åsene, dalene, langs  strendene.  Besøker idylliske pittoreske landsbyer og stopper for en kaffe eller annet forfriskende i glasset.

 

Kreta

På turene besøker vi kapellet til erkeengelen Michael, Møllemuseet  og det fantastiske Gonia klosteret med vakker utsikt over Chania bukten.  I landsbyen er det en sjarmerende havn og tavernaer som serverer fiskekaker og forfriskninger.  På vei til landsbyen Koleni går vi på den gamle jordveien med vakker bosetning som vender mot det dramatiske Rokka juvet.  Vi vandrer gjennom juvet og møter ville geiter.  Hjemover går vi på en gammel steinvei blant fersken, plomme og kirsebærtrær.  En olivenfarm og vingård besøkes underveis.    Friluftsteateret og kapellet  i Nopigia, og det blå havet er alltid ved siden av oss.

Det er spesielt vakkert å reise om våren og høsten.  Da finner vi et overflod av blomster og planter.

Vandreturene starter kl. 09.00 om morgenen og avsluttes ca. kl. 14.00 med regelmessige hvilestopp.

Vi bruker lokale busser underveis – når strekningen blir for lange.

Bosted:

Vi bor på det familiedrevne Cormoranos Apartments (eco green) 50 meter fra den langstrakte sandstranden i Nopigia.  Her er både basseng for voksne og barn.  Lydisolerte leiligheter som er omgitt av frodige gressplener med eksotiske palmer og fargerike blomster. Alle leilighetene har plass til 2, 3 eller 4 voksne, og er utstyrt med stuedel og kjøkkenkrok med spiseplass. Tradisjonell frokost tilberedes med kretiske, økologiske produkter. Det arkeologiske museet i Kissamos og de uberørte strendene i Balos og Falassarna ligger 15 km fra Cormoranos Apartments.

Hotellet har en rekke sykler som kan leies for å utforske området rundt. Det er landeveissykler og terrengsykler laget av IDEAL (www.idealbikes.net), og leiekostnadene  er 5 euro per dag. Hotellet har forslag til forskjellig sykkelruter som kan anbefales.

Ankomst Chania flyplass eller Heraklion

Dag 1:

Vår lokale drosjesjåfør henter dere og vi kjører til hotellet.  Velkomstmiddag på hotellet første kveld for å bli kjent med vår turguide og de andre deltakerne.

 

Dag 2: Platanaki – Korfalonas – Kissamos.

Vi møtes kl. 09.00 og vi går langs stranden til Platanaki og Korfalonasområdene hvor den lille elven krysses.  Fortsetter i vakkert landskap til Kissamos by.  Her har du muligheten til å besøke det arkelogiske museet eller titte i de lokale butikkene som selger honning, vin, tsikoudia, urter osv.   Vi går tilbake til fots eller du kan bli med den lokale bussen. 

Varighet ca.  4,5 timer – avstand 14 km.   Høyde: 1m-20m.  Retur til hotellet ca. kl. 14.00.  Resten av dagen til egen nytelse.

Dag 3:  Drapanias – Cherethiana – Potamida – Kaloudiana.

Kl. 09.00 møter vi vår guide.  Etter en 30 minutters spasertur når vi landsbyen Drapanias og går litt oppoverbakke for å finne et gammelt spor som fører gjennom olivenlundene til det lille kapellet til Michael erkeengelen.

Vandretur Kreta

Videre over et lite elveleie, og vi passerer frukttrær før vi kommer til landeveien med gamle spor.  På stien finner vi også sjelden mynte og kapersblomster samt mange andre planter. Videre til Cherethiana, en liten typisk, pittoresk landsby – 160 meter over havet.  Kaffepause på en lokal tradisjonell kafe. Ned til Potamida dalen og langs havet igjen.  På veien besøker vi møllemuseet og tar en pause her før vi går gjennom landsbyen.  Ved ankomst hotellet fortjener vi et glass øl eller vin eller mat i landsbyen KALOUDIANA.

Varighet: ca. 5,5 timer. Avstand: 17 km. Høyde: 5m-170m Retur kl 15:00 til hotellet.

svoemmebasseng med blomster cormoraos Kreta

Dag 4 – Kolymbari – Astratigos – Afrata.

Vandreturen starter kl. 09.00. Med offentlig buss til Kolymbari.  Her starter turen oppoverbakke mot vest på Rodopos-halvøya, og vårt mål er den pittoreske landsbyen Astratigos som ligger i 210 meters høyde uten butikker, men med fantastisk utsikt til Chania-bukten. Videre nordover på halvøya og kommer til Afrata.  En annen liten landsby med taverna og en tradisjonell kafé. Tid for en kaffepause. Utsikten til Chania-bukten er fantastisk hele veien til Gonia-klosteret. Byen Chania og øya Ag. Theodoroi er synlige. Vårt neste stopp er det berømte Gonia-klosteret som ble bygget mellom 1618 og 1634. Venetiansk innflytelse i arkitektonisk design og utsmykning. Den særegne fontenen foran klostrets inngang ble bygget i 1708 og klokketårnet i 1849. Klosteret ble sterkt skadet gjennom hele sin historie.  I dag finner vi den gjenværende kanonkulen som er plassert i klostermuren. Klosteret inneholder mange bysantinske gjenstander fra 1400- og 1700-tallet, inkludert kretiske ikoner av malere fra den berømte kretiske skolen for ikonmaling (som formet El Greco). Det har også mange relikvier og andre sjeldne religiøse skatter fra den bysantinske perioden og gamle inskripsjoner på veggene. I landsbyen i nærheten er det en sjarmerende havn med fiskekaker, og her stopper vi for forfriskninger.

Varighet: ca. 5 timer. Avstand: 15 km. Høyde: 5m-210m. Retur til hotellet ca. kl. 15.00.

Dag 5 – DAGEN PÅ EGEN HÅND.

Kos deg og nyt dagen på stranden eller ved bassenget.  Muligheter for sightseeing på egen hånd forå besøke de mange attraksjonene i Chania. Besøk den berømte Balos-stranden. Hva med en båttur eller lei en bil for å utforske øya.

Dag 6 – Koleni – Mesonisi – Rokka –  Kotsiana.

Vi møtes kl. 09.00 og går til landsbyen Koleni. Her finner vi den gamle jordveien og den vakre bosetningen Mesonisi som vender mot det dramatiske Rokka-juvet.  Her vandrer vi gjennom juvet som sjelden besøkes og møter ville geiter. Hvis vi er heldige, kan også se en kongeørn. Midt i juvet finner vi stien som fører til den gigantiske steinen som dominerer landskapet. Like under kronen eller kuppelen som lokalbefolkningen kaller det, er den pittoreske landsbyen Rokka med hus fra det 18. og 19. århundre. Dette er en gammel landsby, med hus, gater, trinn og graver som ble kuttet i stein. Herfra er utsikten svimlende til det blå havet i det fjerne. Hjemover spaserer vi på en gammel steinvei forbi murer, fersken, plomme og kirsebærtrær blant oliventrær. Kanskje besøker vi en olivenbode før vi kommer til Kotsiana for en kaffepause eller annen forfriskning på tavernaen. Stien går videre til Ano Drapanias med sitt middelalderske  venetianske tårn før vi ankommer vårt hotell. Varighet: ca. 5,5 timer. Avstand: 16 km. Høyde: 5m-225 m.  Retur kl 15:00 til hotellet.

utsikt fra cormoranos Kreta

Dag 7 – Nopigia – Panagia Myrtidiotisa – Agios Vasilios – Ravdouhas.

Vi møtes kl. 09.00 og fra hotellet går vi til friluftsteatret og det lille kapellet Panagia Myrtidiotisa i Nopigia og videre langs en sti med steiner til det lille middelalderske kapellet Agios Vasilios på Spatha halvøya. Det blå havet er alltid ved siden av oss. Vi møter noen få sauer og geiter på turen og nyter flott utsikt mot Gramvousa-halvøya og Kissamos-bukta.  Etter vår lille pause ved kapellet i Agios Vasilios går vi videre til Ravdouhas, over toppen av en forlatt jerngruve, og nyter fantastisk utsikt over landsbyen. Vi går forbi fantastiske fjellformasjoner og Nopigia-stranden til hotellet vårt.

Varighet: ca. 5 timer. Avstand: 14 km. Høyde: 1m-120m. Retur kl 14.30 til hotellet.

 

Dag 8 – Avgang til flyplassen.

Vår sjåfør henter dere på hotellet og avgang til Chania eller Heraklion flyplass.

 

BRING MED DEG

Badedrakt, solbriller, solhatt, solkrem, gode tursko og en liten ryggsekk.

Hotel Cosmona Kreta

Aktiv ferie med gode venner – eller møt nye venner

Kontakt oss