yoga og vandring på vakre Kreta

Aktiv ferie med Yoga og vandring i   Kissamos på det vestlige Kreta

Bli med på en aktiv ferie med både yoga og vandreturer i fantastiske omgivelser på et av de vakreste steder ved Middelhavet.   Samtidig har du også tid til andre aktiviteter.  Kanskje en svømmetur i sjøen, eller nyt dagen med en god bok ved bassenget.  Det frister kanskje mer å utforske området rundt.  Det er flere tavernaer i nærheten av hotellet som byr på utmerket lokal mat til priser på 10-15 euro inkludert lokal vin. Butikker finnes i den nærliggende byen Kissamos.

Vi bor i Kissamos som ligger på det vestlige Kreta og er en del av det europeiske programmet NATURA 2000 som tar sikte på å beskytte den rike naturarven og fremme økoturisme.  Samtidig får vi oppleve stedets historie, kunstneriske, arkeologiske og botaniske sider.

 

 

Kreta

På turene besøker vi kapellet til erkeengelen Michael, Møllemuseet  og det fantastiske Gonia klosteret med vakker utsikt over Chania bukten.  I landsbyen er det en sjarmerende havn og tavernaer som serverer fiskekaker og forfriskninger.  På vei til landsbyen Koleni går vi på den gamle jordveien med vakker bosetning som vender mot det dramatiske Rokka juvet.  Vi vandrer gjennom juvet og møter ville geiter.  Hjemover går vi på en gammel steinvei blant fersken, plomme og kirsebærtrær.  En olivenfarm og vingård besøkes underveis.    Friluftsteateret og kapellet  i Nopigia, og det blå havet er alltid ved siden av oss.

Det er spesielt vakkert å reise om våren og høsten.  Da finner vi et overflod av blomster og planter.

Yogatimene starter kl. 07.30 om morgenen.  Frokost spises før vi starter på vandreturene som avsluttes ca. kl. 15.00 med regelmessige hvilestopp.

Vi bruker lokale busser underveis – når strekningen blir for lange.

Reisedatoer:

Reisedatoer 2021:

Søndag 5. september – lørdag 11.september

Søndag 3. oktober – lørdag 9. oktober  (denne datoen er kun for damer)

Pris fra Euro 1160,- pr. person i dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom: Euro 195,-

Prisen inkluderer:

  • Transfer fra flyplass tur/retur til hotell.
  • 6 netter på nevnte hotell med balkong/terrasse og frokost.
  • Velkomst middag
  • Yoga workshops med yoga lærer
  • Vandreturer til fots med reiseledere.
  • Varighet fra 1.5 til 4 timer

Vi skal bo på Sunny Bay-hotellet rett ved stranden i Kissamos Bay.  Innkvartering med utsikt over sjøen eller bassenget.  Gratis WIFI i området.  Sentrum av Kissamos ligger bare en kort spasertur fra hotellet.  Restauranten på Sunny Bay serverer en omfattende buffé med lokale og internasjonale retter til frokost og middag. Du kan kose deg med noe å drikke i barene innendørs eller ved bassenget.

Personalet kan ordne parasoller og leiesykler. Sunny Bay har et spillområde med bordtennis- og biljardbord. Du kan kjøpe det aller mest nødvendige i butikken på stedet. Alle rommene har klimaanlegg, egen balkong med utemøbler, satellitt-TV og velfylt minibar.

 

Ankomst Chania flyplass eller Heraklion

DAG 1

Transport fra flyplass til hotell. Dere blir møtt av vår lokale drosjesjåfør og kjørt til hotellet i Kissamos beliggende ved sjøen.   Kl. 18.00 – 19.30  blir vårt første yoga og meditasjonsmøte.  Litt fritid før vi møtes til middag kl. 20. 30 på en av de nærliggende tavernaer. Vi blir kjent med hverandre og har en hyggelig middag.

DAG 2

Yoga og meditasjon fra kl. 07.30 til kl. 09.00 etterfulgt av frokost.  Kl. 10.30 møtes vi i resepsjonen og går østover langs stranden i Kissamos bukten til Korfalonas og Platanaki.  Vi stopper for kaffe på en taverna ved stranden før ankomst kystlandsbyen Nopigia. Tid for en svømmetur i det klare blå vannet..  Lunsj på  en av de lokale kysttavernaer før vi går videre til det gamle Mythimnas arkeologiske området og den middelalderske kirken Agios Georgios, som ble bygget på ruinene av de gamle romerske bad som fremdeles er synlige i dag. Vi kommer tilbake til hotellet vårt med offentlig buss.

Tid på egen hånd.  Kl.18.00 til 19.30 er det yoga og meditasjon.

Vår yogalærer er «Krish». Vokste opp i Valencia i Spania og med Indisk bakgrunn.  Hun har fått sjansen til å blande østlige og vestlige kulturer, og har lært mye om å undervise i yoga.  I tenårene sendte moren henne på yogakurs. I London fikk hun muligheten til å lære mer om yoga. Hun utforsket forskjellige stilarter, deltok på mange workshops og øvde sammen med mange lærere. Hun la snart merke til fordelene med yoga, og ble fascinert av hvor nært det er knyttet til vitenskap. Hun ønsker  å dele med oss hva yoga har gitt henne, og i 2013 fullførte hun et 200-timers Vinyasa og Hatha Yoga Teacher Trainer Course: Laxmi Yoga Teacher Training med Sally Parkes i London og Spania og er registrert hos Yoga Alliance Professionals.

Nyt kvelden på en av de nærliggende tavernaer.

Yoga-room
yoga insruktøren
svoemmebasseng med blomster cormoraos Kreta

DAG 3

Frokost fra kl. 08.00 til kl. 09.00.  Kl. 09.00 er det med offentlig buss til landsbyen Koleni. Her finner vi den gamle jordveien mot den vakre gamle bosetningen Mesonisi som fører oss til det dramatiske Rokka-juvet. Vi  fortsetter i skyggen av de gigantiske, steinete sidene og passerer trær før vi kommer til  den del av juvet som kalles «Portene».   Vi spiser lunsj etter dette besøket.  Frivillig  på en lokal taverna og tar bussen tilbake til  Kissamos.  Fritid fra kl 15.00 til 18.00.   kl. 18.00 til 19.30 er det yoga og meditasjon.  Middag om kvelden på egenhånd.

DAG 4

Yoga og meditasjon fra kl. 07.30 til kl. 09.00.  Frokost fram til kl. 10.00.  Fridag til å gå på sightseeing og oppdage området på egen hånd.  Du kan nyte de mange attraksjonene i Chania, eller besøke den berømte Balos stranden med en kort båttur.

DAG 5

Yoga og meditasjon fra kl. 08.30 til kl. 09.00.  Frokost og det er fritid fra kl. 10.00 til kl. 16.15.  Nyt en en god lunsj, slapp av på stranden med en god bok. Møt opp i resepsjonen kl. 16.15 og med offentlig buss reiser vi til landsbyen Drapanias.  Vi passerer byen og går oppoverbakke inn i olivenlunder før ankomst  Cherethiana. En typisk, liten, pittoresk landsby i 160 meters høyde. Vi går gjennom landsbyen og tar en pause for en forfriskning.  På vår vei nedover passerer vi  hulekapellet til Erkeengelen Michael, som ligger i skyggen av et den gamle kirkeklokken.

Herfra tar vi veien til Potamidadalen og svinger tilbake mot havet, passerer de berømte naturlige leirmarkene på høyre side som tårner over åkrene. Et stopp ved møllemuseet for en liten pause før vi går videre  til landsbyen Kaloudiana, hvor vi kan spise middag på en av de lokale tavernaer før vi tar offentlig buss tilbake til Kissamos by.

DAG 6

Yoga og meditasjon fra kl. 07.30 til kl. 09.00.  Frokost og kl. 10.00 tar vi bussen til Nopigia.

Vi passerer forbi friluftsteatret til det lille kapellet Panagia Myrtidiotisa.  Videre  langs en sti med steiner til det lille middelalderske kapellet Agios Vasilios på Spatha-halvøya. Det blå havet er alltid ved siden av oss. Vi møter bare noen få sauer og geiter og nyter flott utsikt mot Gramvousa-halvøya over Kissamos-bukten, med Spatha-fjellet på høyre side. Når du kommer tilbake til Nopigia er det mulighet for et deilig måltid på en taverna ved sjøen før vi tar bussen tilbake til hotellet vårt.

Vi er tilbake ca. kl. 14.00. Yoga og meditasjon kl. kl. 18.00 til kl. 19.30.  Nyt kvelden på en av de lokale tavernaer.

DAG 7

Yoga og meditasjon fra kl. 07.30 til kl. 09.00 etterfulgt av frokost.  Vi sjekker ut og transfer til flyplassen med vår sjøfør.

HA MED:

Badedrakt, solbriller, solhatt, solkrem, gode tursko, liten ryggsekk.

TILLEGGSINFORMASJON

Du trenger ikke å ta med deg yogamateriell –  vi tilbyr alt som er nødvendig (yogamatter, blokker, belter og tepper).

 Er dere 6 personer eller flere, skreddersyr vi et eget opplegg for dere.

utsikt fra cormoranos Kreta

Aktiv ferie med gode venner – eller møt nye venner

Kontakt oss