RING OSS NÅ: +47 23 38 33 00

Dublin

Dublin

La deg forføre av Dublins sjarmerende gjestfrihet og av Dublinernes fantastiske evne til å gjøre livet festelig. Her spiller Dublin Pub en vesentlig rolle som midtpunktet i det sosiale liv. Her er et sted hvor samtaler og irsk spøk og moro flyter fritt og skaper den unike atmosfæren. Dublins gastronomiske spesialiteter utmerker seg med velsmakende kjøtt og friske grønnsaker.

Forslag til program

Dag 1

Avreise fra Gardermoen
Vi blir møtt på flyplassen av en Skandinavisk talende guide, og vi kjører med buss inn til sentrum.

På vei inn skal vi ha en guidet tur igjennom Dublin

Under sightseeingen blir man kjent med byens historie og den livlige nåtiden. Vi besøker hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin samt GPO, hovedposthuset, som har vært en viktig plass i Irlands kamp om selvstendighet. Vi skal også besøke Dublins glansfulle kvartaler, samt parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park. Etter sightseeingen skal vi på besøke Guinness Bryggeri hvor vi skal spise lunsj. Etter lunsj blir det en rundtur på bryggeriet som blir avsluttet i Sky bar hvor det venter en forfriskende Guinness.

Kvelden på egen hand.
Vårt forslag til spisested for middag:

The Brazen Head

Dette er Dublins Eldste pub, de har fantastisk Irsk mat som blir servert i en hyggelig atmosfære.
http://www.brazenhead.com/

Etter middag kan vi ta turen til Temple Bar området.

Dag 2

Frokost på hotellet

I dag skal vi ha en rundtur i Dublin til fots.

Besøk til Trinity College

Et besøk til det gamle biblioteket i Dublin tar deg til en av de eldste delene av Trinity College, grunnlagt av dronning Elizabeth I. I det berømte biblioteket kan du se Kells bok og en utstilling om hvordan munkene dekorerte de gamle keltiske bøkene i middelalderen. Biblioteket er også hjem til originalen av den Irske selvstendi0ghets dokumentene fra 1916.

Kells bok er en av de vakreste malte avskrifter av evangeliene i verden. Boken ble skrevet rundt 800 e. Kr. Og ble gitt til Trinity College på 1600-talet. Den finns bare fire eksemplarer.

Etter dette besøket blir det omvisning og whisky smaking på Jameson.

Besøk til Gamle Jameson Whisky Destilleri

Besøket til Gamle Jameson Whisky Destilleri Museum tar deg med til en viktig del av Irsk Whisky. Turen begynner med en 10 minutters lang film om Irsk whisky historie og blir fulgt av en 20 minutters guidet tur gjennom destilleri museum. I slutten av vandringen får de som ønsker muligheten til å smake på Jameson whisky i whisky baren. Her kan du også få kjøpe mange whisky sorter samt en del suvenirer.
Lunsj på The Porterhouse Pub.

The Porterhouse Pub har sitt eget bryggeri og et stort utvalg av øl, disse får vi smake på under lunsjen. Puben ligger i Temple Bar området og er et must for øl entusiaster.

Ettermiddagen på egen hånd.
Middagen blir servert på The Pigs Ear, dette er en ny restaurant i Dublin. Den ligger sentralt og tilbyr tradisjonelle irske retter blandet med moderne smaker. Restauranten er stilfullt innredet og har en avslappet atmosfære. Perfekt for både lunsj og middag.

Dag 3

Frokost på hotellet.

Idag blir det en heldagstur i Wicklow.

Wicklow – Irlands hage

Denne turen begynner tidlig om morningen fra Dublin. Den går sørover mot Wicklow, som kalles Irlands hage takket være sine mange vakre fjell og grønne daler.

Glendalough

Første stopp for dagen er det berømte Glendalough kloster, der St Kevin begynte å bygge det viktigste klostret på 400-talet. Det finns fortsatt noen imponerende ruiner å se, som det runde tårnet, katedralen og en liten kirke som kalles Kevin’s Kitchen. Klostret ligger midt i et dalføre.

Fra Glendalough fortsetter turen til den lille byen Laragh, her spiser vi lunsj på Wicklow Heather restaurant.

Lunsj på Wicklow Heather
Wicklow Heather har en idyllisk beliggenhet i den pittoreske byen Laragh, dypt inne i Wicklow fjellene. Her tilbys både Irsk og Europeisk mat. All maten blir laget med ferske økologiske råvarer.

Powerscourt Hage

Etter lunsj drar vi videre til det til det praktfulle Powerscourt House and Gardens i Enniskerry før vi reiser tilbake til hotellet i Dublin. Her finns en utstilling og en video presentasjon som forteller om historien til slottet og hagen.

Turen slutter på hotellet klokken 17:30.

Middag på The Merry Plouhghboys Pub, Traditional Irish Night

Merry Ploughboys tradisjonelle festmåltid og show er en underholdende oppvisning av Irsk musikk, ballader og irsk dans. Den Irske kvelden er hyllet for sin autentiske stemning og sin kjærlighet for Irsk musikk.

Fra begynnelsen til slutt er dette et show basert på ekte og tradisjonell Irsk kultur. Først nyter man et festmåltid fra den prisbelønte restauranten. Så begynner underholdningen med den dyktige gruppen The Merry Ploughboys, som har spilt sammen i mer en 16 år.
Busstransfer tilbake till hotellet.

Dag 4

Frokost på hotellet
Transfer til flyplassen
Fly reise hjem

Pris fra kr. 3.850,- per. person

Prisen inkluderer:
Fly i laveste booking klasse.
3* Hotell i 3 netter.