Tromsø

- Nordens Paris

Dansende nordlys, midnattssolen som aldri går ned og et ytrende kulturliv og natteliv. Oppdag den arktiske hovedstaden; Tromsø – byen som aldri sover.

 

Med midnattssol fra midten av mai til slutten av august er det mange grunner til å ikke sove bort sommernatta i Tromsø.

Lave, gylne solstråler. Et rødgult skimmer som skaper en magisk sommerstemning. Ja, det er den samme solen som vi ser på dagtid, men den er likevel helt annerledes. Og i de lyse, florlette nettene i nord kan alt skje. 

Kaffebesøk klokka tolv om natta? Topptur klokka ett? Padle til en hvit strand klokka to?  Du behøver ikke å sove bort «sumarnatta».  Vi kan dra på fisketur – ta et forfriskende bad, midt på natta.

Alt er mulig. Og det er ikke bare midnattssolen som er magisk i den nordlige delen av landet vårt. Lyset i de eviglange nettene er også helt spesielt.

  

Midnattssol
Tromsø Ishavskatedralen
Uteliv

Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser for nordlys, uavhengig av solens sykluser. Den beste tiden å se nordlyset på er fra september til april.

Tromsø er kjent for et yrende natteliv og begrepet «Utelivsbyen Tromsø» oppsto så tidlig som på 1970-tallet. Nye steder åpnet og var stadig fulle. Tromsø er til den dag i dag en livlig og sosial by. 

Vi lager spennende program hele året.

Matopplevelser med drikke

Det er ikke vanskelig å finne gode spisesteder med gourmetmat på menyen.  Eller en pub med god mat og underholdning.  Vi kan også leie et eget sted hvor vi tar inn vår lokale artist som underholder gjengen.  Hva med et Kulinarisk Teater?   Vi kan leie det som kursrom kombinert med matkurs eller øl- eller vinkurs.

Tromsø er landskjent for sine folkelige puber med røffe plankevegger og håndbyggede bjelker som skaper rustikk stemning.  Her prøvesmaker vi på mackølet med lokal snacks som tilbehør og underholdning med live musikk.

Tromsøs berømte Arktiske Tang-cocktail kan du lære å lage på en av de klassiske cocktailbarer.

 

Overnatting

Det finnes en rekke sentrale hoteller ved havnen og utsikt mot Tromsøysundet og Ishavskatedralen.

Er det en liten gruppe kan vi anbefale luksus leiligheter midt i byen.

 

Elgburger
Uteliv
Fiskebåt
Uteliv
Reinsdyrslede
Aktiviteter

RIB-båttur fra Tromsø om natten for å oppleve midnattssol, den vakre naturen i Tromsø og de omliggende områdene!  Eller hva med Hvalsafari til Skjervøy for å oppleve disse mektige skapningene.

Fisketur i Tromsø – og vi får alltid fisk. Vi har til dags dato ikke gått tomhendt til kai! Dra ut på et cruise i de utrolige fjordene i Nord-Norge. Vi kjører fra Tromsø sammen med en kunnskapsrik guide som introduserer deg for lokal historie og kultur. Vi går i land og skal har lunsj av selvfanget fisk.

Prøv deg som ekte hundekjører i villmarka – du får kjøre ditt eget hundespann ved Lyngenfjorden. Området du fører hundene er helt ubebodd – med fjell og skogslandskap på alle kanter. Her er hundene virkelig i sitt rette miljø. Vi starter med å møte hundene og forberede turen. Du sier hei til en haug med bjeffende huskyer og er klar for action. Før turen starter får vi instruksjon i hvordan et hundespann kjøres. 

Kjenn den friske vinden i ansiktet mens du står bak med full fart framover. Vi avslutter med lunsj i Lavvoen eller ved bålet. 

Kan arrangeres hele året.

Reinsdyrsledetur – i vakre omgivelser kjører vi i reinsdyrsleder til leiren med nesten 300 rein. Du får mulighet til å mate flokken før vi møtes i Lavvoen for et tradisjonelt varmt måltid. Eller sitt rundt bålet mens din guide forteller historier om samisk kultur og joiker og tradisjonell samisk sang.

Nordlystur med båt – seil fra Tromsø sentrum om kvelden. Se på når de vakre lysene i fra byen forsvinner i det fjerne, og du kommer inn i mørket ved polarsirkelen. Besøk forskjellige steder, og opplev nordlysets magi. Cruise i en komfortabel og stabil båt av høy kvalitet med både innendørs og utendørs dekk. Slapp av i et utendørs boblebad under nordlyset.

Arktisk spaopplevelse på båt – varm saltvannsstamp, vedfyrt badstue, hammam, kaldkulp. Japanskinspirert avslapningsrom, bar og en liten restaurant. Foran peisen får du servert varm ingefær te mens verten forteller om båtens historie og gir informasjon om de forskjellige bad og varme kilder. Den vedfyrte badstuen har panoramautsikt mot de høye fjellene og dampbade under dekk er til din disposisjon.

 

Kontakt oss