vietnam og kambodsja

 

Bli med Temareiser  på en spennende og opplevelsesrik reise til Gudekongenes Rike. En blanding mellom orientalsk mystikk og spennende historie.  Disse landene har hatt en utrolig fremgang og utvikling de siste årene.  Historien fra Pol Pots tid og Vietnam krigen er nå kun minner.  Menneskene har lagt den tiden bak seg og utstråler en fantastisk positivitet.  Her finner du ekte sann glede og en fantastisk tro på framtiden.

 

Det var først tidlig i 1990 årene de første modige reisende begynte å komme.  Mye har skjedd siden den gang og besøkende fra hele verden oppdager nå hvilke skjulte perler dette er.  Lysende grønne rismarker, sandstrender, fjellandskap som tar pusten fra en, kjegleformede stråhatter, fargerike etniske minoriteter, grasiøse kvinner i ao dai-tunikaer, utsøkt kjøkken, luksuriøse hoteller og resorter og mer, mye mer – du finner alt! Du får virkelig oppleve landet! Med egen buss og guide får du innføring i øyas interessante historie.

I Kambodsja bor vi i Siem Reap og har det som utgangspunkt for turer til Angkor området og selvsagt Ankor Wat – verdens største religiøse monument. Vi får også oppleve dette sjenerøse folkeslaget. Grusomhetene har vært mange og langvarige. Fattigdommen er stor, men Khmer folket er utrolig vennlige og oppriktig interessert i deg – ikke bare pengene dine.

Maten i Vietnam og Kambodsja er meget god. Takket være franskmennene får du kjøpt baquetter overalt. Som ellers i Østen er ris hovedingrediensen, og i Kambodsja utgjør ferskvannsfisk fra innsjøen Tonle Sap og Mekongelva en viktig del av kostholdet.

spennende opplevelser venter deg

Program Vietnam og Kambodsja.

Dag 1:  Avreise fra Gardermoen med Qatar Airways – QR 176 –  kl. 15.55. 

Dag 2: Ankomst Doha kl. 00.30.  Videre kl. 02.55 fra Doha ankomst Hanoi kl. 13.30.    Dere blir mødt på flyplassen av en lokal reiseleder og i egen minibuss fra flyplassen til hotellet i Ha Noi.  Forfriskning ved innsjekking på hotellet.  Vi møtes igjen med reiseleder på ettermiddagen og  skal på oppdagelsesferd i det gamle Ha Noi  og Hoan Kiem Lake på disse spesielle syklene.  Tilbake til hotellet og middag om kvelden. 

Dag 3. Ha Noi City. Frokost på hotellet og reiseleder møter oss på hotellet.  I egen buss skal vi på hel dags sightseeing og oppleve Ha Noi. The One Pillar Pagoda, Ho Chi Minh’s hjem, Ba Dinh kvarteret, the Temple of Literature  som er regnet som et av Vietnam’s første nasjonale universitet, bygget i 1070.   Lunch på Brother Café Restaurant med autentisk Vietnamesisk mat.

På ettermiddagen besøker vi  Hoan Kiem lake, The Huc bridge, Kham Thien gaten som ble bombet i desember 1972, Huu Tiep lake – B52 lake – de resterende deler etter  B-52 bombene, som ble skutt ned i 1972 og har vært der siden.  Vi overnatter i Ha Noi.  Middag på egen hånd.

Dag 4:  Ha Noi – Nam Dinh – sykling på landsbygda, overnatting home stay.En tidlig frokost for vi blir hentet kl. 07.30 av buss og reiseleder til Nam Dinh city.  Vi stopper underveis for en forfriskning og kl. 10.00 ankommer vi Hai Hau Ecohost hvor vi skal starte vår sykkeltur.  Vi besøker Pham Phao Village som er berømt for trelasting og tadisjonell bygning av kirker.  Vi stopper ved House Bridge som ble bygget på 1500-tallet og dette er et eksempel på en helt unik arkitektur som er vanlig på landsbygda i Vietnam.   Vi får se hvordan lokalbefolkningen har levd og lever i dag.

Kl. 12:30 er det lunsj på  Ecohost Hai Hau for å lære å lage tradisjonell Nam Dinh Food og nyte måltidet sammen med de lokalboende.Kl. 16.00 transfer tilbake til Hong Quang Village –  en av de mest vakre av «Water Puppet Villagene» i Vietnam.   Vanndukketeater er en tradisjon som stammer helt tilbake til 1000-tallet da den oppsto i landsbyene i Red River Delta-området i Nord-Vietnam. Dagens vietnamesiske vanndukketeater er en unik variant av den gamle asiatiske dukketradisjonen. Dukkene er laget av tre og lakkert.  Vi skal se hvordan dette fungerer og det siste besøket i Nam Dinh er Co Chat kjent for sin fantastiske silkeproduksjon. Overnatting i Nam Dinh eller Hai Hau.

Dag 5. Ha Noi – Ha Long – overnatting på båt. Frokost på hotellet.  Vi sjekker ut og med buss og reiseleder til Hai Phong by.  En strekning på 149 km – dvs.  3 timer med buss.  Lunsj før ankomst Ha Long – Tonkinbukten som en gang var tilholdsstedet for vietnamesiske og kinesiske pirater.

Det er  ingen tvil om at Halong bukten er juvelen i Vietnams turismekrone. Et reisemål som bokstavelig talt har legendarisk status,  med et nesten unaturlig landskap av bratte  kalksteinsøyer som stiger opp fra et blågrønt hav. Et utrolig flott syn! Vi besøker Halong Bay og ankommer Hai Phong for å gå om bord i vår båt skal skal ta oss med på et avslappende og deilig cruise i vakker natur.  Middag og overnatting om bord.   Vi nyter solnedgangen over Halong Bay.

Dag  6.  Ha Long – Ha Noi / Da Nang med fly og videre med buss til Hoi An. Etter en god frokost om bord ankommer vi kl. 11.00  Ha Noi.  Transfer til flyplassen for å ta et ettermiddagsfly til Da Nang.  Transfer til hotellet – ca.  50 minutter fra flyplassen til gamle byen i Hoi An.  Frokost, lunsj og middag inkludert denne dagen.

Dag 7.    Hoi An. Frokost og sightseeing i denne vakre byen Hoi An som står på UNESCOS liste over verdens kultur og naturarv.  Vi besøker først Cham museum med sine stein statuer fra det 1500 århundre, ser den Japanske broen fra samme årstall.   Tan Kys Hus som er den flotteste forretningsgården i Hoi An, Phuock Kien Pagoden som fungerer som tempel og felleshus for kinesere som stammer fra Fujan.    Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant og har ettermiddagen på egen hånd i denne vakre byen. Kanskje du vil få sydd noen klær eller gjøre andre innkjøp.  Det finnes skreddere overalt.   Stiansen – vår kjente kokk – får sydd sine kokkejakker her. Kvelden til egen disposisjon og middag på egen hånd.

Dag 8.  Hoi An  – sykkeltur. Frokost på hotellet og i dag er det på sykkel langs rismarker, krysser Bamboo Bridge. Lærer om området, hvordan folk lever her  og får se hva de produserer av håndverk.   I Tra Que – grønnsaksbyen viser de hvordan de planter grønnsaker.  Her kan vi ta fotbad med urter og vi kan bli med på kokekurs.  De viser hvordan de lager vårruller, pannekaker og får prøvesmake lokale retter.  Vi spiser en god lunsj før vi vender tilbake til Hoi An.  Middag på egen hånd.

Dag 9.  Hoi An/Saigon – Phan Thiet Frokost på hotellet.  Transfer med buss til Da Nang flyplass for å fly til Saigon.  Ankomst Saigon.  Lett lunsj på Pho Restaurant. Videre med buss til Phan Thiet.   Ca 4 timers busstur.   Innsjekking på hotell «De lux Standard.    Middag om kvelden.

Dag 10. og  Dag 11. og dag 12  Overnatting på hotel i Phan Thiet.  Frokost. 

Dag 13.  Phan Thiet – Saigon
Frokost på hotellet og avgang med buss kl. 12.00  til Saigon.   Overnatting i Saigon.  Middag om kvelden inkludert.

Dag 14.  Saigon city tour
Frokost på hotellet og avgang kl. 08.00 med buss først til Tay Ninh provinsen hvor vi besøker Cao Dai religiones tempel Holy See.  Denne unike religionen kombinerer elementer fra mange av verdens forskjellige trosamfunn.  De mener at alle religioner stammer fra den samme kilde og har et sterkt ønske om å oppdage det vakreste i hvert menneskets sinn.  Vi får med oss en vakker sermoni.  Spiser en artig lunsj hos lokale bønder før vi reiser til Cu Chi tunnellene som har en fantastisk historie om hvordan de Vietnamesiske Geriljasoldater overlevde og kjempet for vietnamesisk uavhengighet.  Tilbake til Saigon for overnatting og middag.

Dag 15.   Avgang fra Saigon til Oslo Frokost på hotellet og vi sjekker ut kl. 12.00.  Bagasjen står trygt oppbevart på hotellet i resepsjonen.  Vi blir hentet på motorsykler som tar oss til Ben Thanh markedet for å se dette fanastiske markedet –  vi avslutter med en unik lunsj her –  de kommer med mopeder og åpner gatekjøkkenet for  å servere de ferskeste råvarer av grønnsaker, fisk og kjøtt til herlige retter som vi spiser sammen med andre på bord dekket med papirduker.  Har opplevd det selv og det er helt unikt. Henting av bagasje og  til flyplassen for avgang med Qatar Airways.   Avgang med QR 971 fra Saigon til Doha kl. 19.15.  Ankomst Doha kl. 23.45.

Dag 16   Oslo.   Avgang med QR 179 fra Doha kl. 01.40 ankomst Oslo kl. 06.36.  Andre flyselskaper kan også benyttes.  Pris ca. kr. 29.580. pr. person.  Vi kan kjøre med 2 , 4 ,6 personer.  Eller større grupper.  Be om pris fra oss.

Kontakt oss