Amsterdam

– det er umulig å kjede seg!

Med sitt livlige natteliv, sine lune kafeer, båtturer på kanalene og koselige markeder er Amsterdam et av Europas mest fascinerende reisemål.

Amsterdam var en gang senter i et verdensomspennende imperium. Rikdommene strømmet inn fra koloniene, løk fra sjeldne tulipaner var verdt sin vekt i gull og velstående borgere kaptes om å bygge de flotteste fasadene ut mot byens kanaler.

Både på sykkel eller til fots kan du utforske det avslappede livet i Amsterdam. Byens innbyggere er kjent for sine liberale holdninger til hasj og marihuana. Red Light District er en av byens store severdigheter, og uføre får sex på blå resept.

Smale murbygninger, vannveier og broer preger bybildet. Det gjør også de mange syklene, tulipanutsalgene og husbåtene som ligger og dupper i vannskorpa. En spennende by som har mye å tilby.

avslappet atmosfære

Aktiviteter som er mulig:

Lær å lage din egen cocktail på ”House of Bols”. Opplev verdenen bak Bols gin og likør! Du lærer sannheten om smak, lukt og hvordan skille de ulike smakene fra hverandre…

Kanaltur og besøk på diamantsliperiet – guidet tur med champagneparty og kanaltur. Lunsj på pannekakerestaurant og avslutning med ølsmakingstur med skandinavisktalende guide.

 Eller lei egen seilbåt og katamaran.

Vindmøller og Edam: Denne utflukten tar deg nord for Amsterdam, til kanten av Zaan elven, her skal vi besøke vindmøllelandsbyen de Zaanse Schans, med sine grønne trehus.  Besøker en av vindmøllene, en treskofabrikk og prøvesmaker ost i middelalder byen Edam.

Eller vi kan høre om det kan være en fotballkamp?

Fotballkamp – pakker FC Utrect – Ajax in Utrecht –  fotballpakke inkl. plasser på businessavdelingen,  resepsjon med drinker og snacks inkludert,  stadiumtur etter kampen.

Beer Bike Tour: Det er plass til 10 – 22 personer på en slik sykkel. Med en dyktig sykkelguide får vi høre Amsterdams spennende historie. Hyggelige pauser underveis og du kan tappe øl mens du sykler. Det er en øltønne plassert på hver sykkel. Stopp underveis og oppdag hva som skjuler seg bak dørene til det tidligere Heineken-bryggeriet i Amsterdam, og lær alt som er å vite om et av verdens favorittøl.

Amsterdam Beer Walking Tour:  Øl-entusiaster vil nyte dette utmerkede eventyret gjennom Amsterdams historiske bryggeriindustri. Gå i gatene, stopp på barene og i ølhallene og prøvesmak.

Sykkeltur på markedet: I Amsterdam er det vanlig med sykler. Vi sykler langs Amsterdams kjente markeder og guiden forteller spennende historier. Trange gater, spennende markeder og kafeer.

Pub Crawl: På en spesiell kafe blir vi møtt av vår spesielle guide og vi skal på en original og spennende skattejakt langs Amsterdams største og berømte og mest nostalgiske barer. Vi lærer mye om Amsterdam på denne turen.  Trange gater og smug, mange kafeer.

Restaurant Indrapura er uten tvil en av Amsterdams beste indonesiske restauranter beliggende på Rembrandtplein. Midt i hjertet av byen. På Rembrandtplein finnes en mengde kafeer, barer og puber som kan besøkes etter middagen. 

Innredningen på Indrapura er typisk indonesisk med lyst tre og vakre asiatiske skap på veggene. Rijsttafel er en rekke indonesiske retter som består av 16 forskjellige små retter – og er et must når du er i Nederland. Tradisjonen stammer helt tilbake fra koloni-tiden på 1600-tallet.