Champagne

Med bobler i glasset, rosenrøde jordbær og korken som spretter i taket blir man glad!  En drikke man fortjener når noe skal feires og trenger i nederlag. 

Champagne

Med bobler i glasset, rosenrøde jordbær og korken som spretter i taket blir man glad!  En drikke man fortjener når noe skal feires og trenger i nederlag. 

Vet du at i desember måned arrangeres champagnefestivalen?

Champagne-distriktet er blitt en stor region med Reims og landsbyen Epernay som de mest besøkte byer. Alle champagnehus i Epernay åpner dørene for prøvesmaking i desember. Kjendiskokker kommer til byen og viser sin matkunst. Lysshow, parader og veteranbilløp og mye spennende skjer.

Kanskje du skal arrangere neste års julebord eller venninnetur hit?

100 champagnehus

James Bond drakk aldri annet enn favorittchampagnen Bollinger og Dom Pérignon, og noen kjendiser dynker seg med dette hver gang de vinner, som i rally.

Nyt herlige dager med vinsmakinger og god mat. Epernay har mer enn 100 champagnehus, og hvert hus har egne hemmelige oppskrifter. Lær mer om disse edle dråpene.

Forslag til aktiviteter:

  • Besøk i champagnehuset The Pommery – en fantastisk bygning fra 1900 tallet.  Vi besøker den spennende kjelleren og prøvesmaker.
  • Besøk i det berømte champagnehuset Moët & Chandon, vi ser den imponerende kjelleren og prøvesmaker.
  • Utflukt til Hautvillers. En sjarmerende og typisk champagnelandsby som gjerne blir kalt champagnes vugge, ettersom Dom Perignon – champagnes ”far” – ble født nettopp her.
  • Champagne-skattejakt både i landsbyen og i vinmarken med prøvesmaking av diverse champagner.   Vi ender opp hos en lokal champagnebonde som ønsker oss velkommen.
  • Busstransfer til en fantastisk landsby. Her får vi utlevert sykler – det er også mulig med elektriske sykler og vi kjører i vinmarken og passerer nydelige landsbyer på veien. Vi stopper selvfølgelig og prøvesmaker champagne.  Vi kan også kjøre i tuk-tuk eller med segway. 
  • Luftballongtur over champagne.   
Kontakt oss