Cuba

 

Opplev Havanna gatelangs, gå på Hemingways stambarer og hør salsamusikken i mørke fløyelsnetter.  Vil du dra på sightseeing i fargerike amerikanske veteranbiler og lær å rulle din egen sigar?

Du får virkelig oppleve landet! Med egen buss og guide får du innføring i øyas interessante historie.

Indianernes skjebne. Spanias dominans i 500 år. Afrikanernes ufrivillige inntreden i historien og frigjøringskrigene på 1800-tallet. USA-dominansen på 1900-tallet, Fidel Castro og Che Guevaras spektakulære kamp mot Batista-diktaturet, Sovjetunionens rolle, Grisebukta og Cubakrisen tidlig på 60-tallet.

Før revolusjonen var Cuba et fristed for søkkrike forretningsfolk. Havanna var kjent for sine hoteller, kasinoer og mange flotte amerikanske luksusbiler. Bybildet i gamle Havanna er som klippet ut fra en film fra 50-årene. Cuba er annerledes og har levd med en visjon om likhet for alle, gamle veteranbiler og fete sigarer. Til tross for internasjonale sanksjoner har befolkningen bevart stoltheten, omsorgen og livsgleden.

salsa og myke fløyelsnetter

Forslag til aktiviteter:

Bli med og oppdag dette landet. Med egen bil og engelsktalende sjåfør besøker vi Havanna, Cienfuegos – den vakre byen ved havet, Trinidad, som står på UNESCOs verdensarvliste. En sjarmerende by, med sukkertøyfargede hus og brosteinsbelagte gater. Santa Clara med sitt store minnesmerke over revolusjonshelten Che Guevara.

Be om vårt program – vi skreddersyr for din vennegjeng. Møt menneskene, rytmene og historien som har formet landet, og føl på drømmene som skal skape framtiden.

Kan kombineres med badeferie i Varadero.

Kontakt oss