Piemonte

– på en snurr i Piemonte  

Her ligger vingårder og små hoteller åpent og vakkert til i nydelig landskap. Her er det frodig og grønt hele året.  

Det er nettopp vin og vingårder Piemonte er kjent for. Byer som Barolo, Asti, Alba og Barbaresco ligger like ved.  Fyldige, kraftige og spenstige rødviner laget på druetypen Nebbiolo og Barbera. Asti forbinder du kanskje mest med Asti Spumante.  Men området har også tørre viner.

Med oss på turen har vi vår norske ekspert som er lommekjent i området, og som har drevet restaurant her i 16 år. Vi besøker spennende markeder og vinprodusenter og vår guide lærer gjerne bort noen av sine kokehemmeligheter og kunnskaper. 

mat- og vinreise

Pittoreske landsbyer

Anbefaler gruppen å bo i den lille kardemommebyen «Mon Forte D’Alba» som er balsam for sjelen.  En pittoresk landsby midt i vinmarken med en god blanding av sjarm og historiske bygninger.  Butikker med lokale produkter og velkjente restauranter og vinkjellere.  Her kan vi velge mellom hoteller og vingårder.  Men, det er også mulig å velge større byer som Alba og Torino.

Oslo – Milano

Avreise fra Oslo direkte til Milano.  Transfer med vår norske reiseleder for innsjekking på vårt idylliske hotell eller vingård midt i vinmarken. Å få være i Piemonte området er en opplevelse.  Vakker natur, vinmarker og små intime spisesteder og butikker som vi ikke hadde funnet på egenhånd.  Vår guide er lommekjent.

Velkomstdrink i den vakre hagen og en nydelig middag serveres med viner som passer til.  

En behagelig start på turen.

dag 1

dag 2

Piemonte. Slowfood og vin.

God frokost og utflukt med buss.  Temaet er «Slow Food og vin». Lokale små landsbyer besøkes og hos en lokal slakter får vi se produksjon  av grov lokal kalve- og svinepølse.  Prøvesmaker og videre til Pollenzo hvor slowfood bevegelsen har et eget universitet. Her prøvesmaker vi forskjellige typer matvarer med trøffel som ingrediens.

Videre til den lille kjente vinbyen  Barbaresco med sitt kjente vinhus «Produttori» for prøvesmaking av mange gode viner.  Neste stopp er Barolo – den meste berømte av alle Italias vinbyer.  Her ser vi slottet og prøvesmaker de edle dråper før turen går videre til Bra som er vuggen for «Slow Food» og lunsj på vår navngjetne restaurant for å nye meget god mat og vin og med en fantastisk utsikver over Barolo distriket og Valle Tanaro.  7 retters meny – typisk italiensk og en gastronomisk opplevelse som sitter lenge i kroppen.

 Om kvelden får vi besøk av en lokal vinkjenner som kommer til vårt bosted og forteller om diverse viner fra området og vi smaker.   Vi har stoppet på et marked og har kjøpt ingredienser til et enkelt måltid.  I kveld blir det kokekurs med vår reiseleder for den ønsker å lære litt nytt.  Det vi har lager serveres til middag med gode viner til.  

dag 3

En sprudlende dag…

God frokost og besøk hos en vinprodusent som produserer Prosecco. Omvisning og prøvesmaking.  Kaffe i byen Asti og besøk på et konditori. Tid til litt shopping i denne lille byen med små gater og det hyggelige torget.  Lunsjen inntar vi i enoteket på et slott og på ettermiddagen skal vi lage vår egen aperitiff.  Bussen kjører oss videre til vår sjarmerende lokale restaurant for middag.

Andre muligheter:

Utflukten kan foretaes i Cabrolet som f.eks. Fiat 500 eller Nissan.  2 i hver bil med instruksjonebok.  Eller på vanlig eller elektrisk sykkel med stopp på markedet og vingårder.

En trøffelbonde besøkes og er det sesong anbefaler vi trøffeljakt.   Det er også mulig i jeeper.

Vandring til fots i vinmarken med mye vinsmaking og bondelunsj. Pastakurs og på trøffeljakt.  Vi skreddersyr et program for deg og din gruppe.

 Reis den korte veien til Torino for et spesielt 4-timers Fiat kurs med sikker kjøring på bane. Eller i den nye FIAT 500 gjennom historiske delen av Torino by, langs elven og til «Automobil- museet».  Turen ender opp på taket av Lingotto komplekset på den gamle Fiat bilfabrikken.  Her serveres en aperitiff på Testbanen.

Shopping Factory Outlet. Med buss og moteekspert for shopping og veiledning.

Hjemreise

Frokost på hotellet og avreise til Milano for avgang med fly.

Andre muligheter og steder for turer i Italia: 

Milano: 4 dager – 3 netter

Turen starter i Verona og man får en prøvesmak på hva byen har å tilby. Deretter fortsetter turen til Valpolicella og dere blir bedre kjent med Amarone og Ripasso-vinene. Til lunsj dag 2 er dere fremme i Bassano del Grappa – hjembyen til Italias eldste produsent av landets (beryktede) brennevin. Fra Bassano fortsetter turen til vakre Valdobbiadene; produksjonsområdet for Prosecco. Her blir det vingårdsbesøk og piknik blant vinrankene. Til slutt går turen til Venezia og et første magisk møte med denne sagomsuste byen.     

 Vindistriktet Franciacorta og bo ved den vakre Iseo sjøen.

4 dager -3 netter

Vintur til en av de meste kjente vinområdene i Italia. Vi flyr til Verona og bor på Cocca Hotel ved Iseosjøen.  www.coccahotel.com Vi besøker  mindre familiedrevne gårder. Turen kombinerer deilig mat og vin med litt fysisk aktivitet. Inkludert er også tur med båt på Iseosjøen  og kokkekurs hos gode venner. Vi kan fly inn til Verona.  Besøke den vakre byen Bergamo og spise på en anerkjent restaurant.

dag 4