Toscana; firenze og bologna
– en reise i sansenes verden, vi kan skreddersy en fantastisk reise for din gruppe
Stedet hvor stress er et fremmedord. Bølgende åser, vinmarker og olivenlunder mikset med postkort-perfekte landsbyer.
Opplev evig vakre Firenze. En perle i herlige Toscana. Sammen med vår dyktige guide Catherine Wallermann blir vi kjent med Firenze som er fylt med historiske bygninger, palasser, små torg, museer og fantastiske kirker.
sansenes verden
Matfilosofi
Toscana – en av de vakreste og mest tradisjonsrike regionene i Italia. I dette vakre landskapet besøker vi sjarmerende middelalderbyer, bl.a. San Gimignano med sine tårn og håndverksbutikker. Vi prøvesmaker på gode viner og olivenoljer og nyter gode måltider. Det toscanske kjøkken er kjent for sine førsteklasses og ferske råvarer, og den italienske maten slutter aldri å glede sansene våre. Dette er en tur for livsnytere.
Firenze
Avgang med SAS kl. 08.35 ankomst Firenze kl. 11.40. Catherine Wallerman møter dere på flyplassen og i førsteklasses buss fra flyplass til lett lunsj før byvandring med Catherine. Middag om kvelden på restaurant i gåavstand fra hotellet.
Bo midt i Firenze
Cellai Hotel ligger 5 minutters gange fra Gallerie dell’Accademia med Michelangelos David og en 10-minutters spasertur fra jernbane-stasjonen Santa Maria Novella. Takterrassen har utsikt over hustakene og høydene i Firenze.
Cellai Hotel Florence har salonger og leserom med originale malerier og antikviteter. Du kan lytte til jazz i biblioteket med selvbetjeningsbar. Utstillinger av samtidskunst arrangeres månedlig på hotellet.
Alle de klassiske, individuelt innredede rommene i varme farger har aircondition, satellitt-TV, Wi-Fi, parkett eller vegg-til-vegg-teppe og elegante møbler.
Frokostbuffeen serveres i lys av stearinlys i det tidligere verkstedet til en berømt, lokal skulptør. Du kan leie sykkel kostnadsfritt i den døgnåpne resepsjonen.
dag 1
dag 2
Firenze byvandring og vingårdsbesøk med koke-kurs
Frokost på hotellet.
Catherine henter dere på hotellet kl. 11.00 og til fots for en byvandring som ender opp på matmarkedet der hver og en kan gå rundt å kikke litt og finne et sted å spise. Et lite opphold før vi møtes igjen.
På ettermiddagen kjører vi ut på landet og det er tid for vinsmaking, olivenolje og kokeworkshop med Eleonora. Vi prøvesmaker toscanske Doc viner og spiser hjemmelaget lasagne.
Vi spiser et fantastisk måltid her og tilbake til hotellet.
dag 3
Utflukt til Greve og San Gimignano
Frokost på hotellet. Buss henter oss kl. 10.30 med stopp i Greve. Vi reiser gjennom de bølgende åsene og her ligger vingårdene midt i det skjønne toskanske landskapet.
Etter ca. 50 minutter stopper vi i den pittoreske landsbyen Greve og besøker markedet med sine svingete middelalder gater og håndverksbutikker. Videre til Tenuta di Torciano for vinsmaking og lunsj med alle Toscana’s DOCG sertifiserte viner og en god toskansk lunsj. På ettermiddagen reiser vi videre til vakre San Gimignano, en enestående liten by som ikke har endret utseende stort siden Middelalderen. På 1200-tallet ble både bymuren og de mange tårnene som preger bybildet oppført.
Her kan du rusle i trange gater og stikke innom en av de mange spesial-butikkene for skinke og ost. Tilbake til hotellet.
Firenze – Oslo
Frokost på hotellet. Avreise med buss fra hotellet til flyplassen.
Dato etter eget ønske, minimum 10 personer.
Pris på forespørsel.