Toscana

– en reise i sansenes verden 

Stedet hvor stress er et fremmedord. Bølgende åser, vinmarker og olivenlunder mikset med postkort-perfekte landsbyer.

Du kan bo i Firenze, renessansens vugge. Eller hva med Lucca, den vakre festningsbyen som ligger nær Cinque Terre hvor husene nærmest er limt fast på klippene.  Unike San Gimignano eller spabyen  Montecatini Terme.  I vinområdet Chianti venter vingårdsbesøk. Dere velger selv hvor dere vil bo og ha som utgangspunkt for våre utflukter. Nyt arkitektur, kunst, natur og ikke minst utrolig italiensk mat og drikke.

sansenes verden

Matfilosofi

På vår reise besøker vi også den berømte slakteren Dario og med foredrag om hans filosofi på mat og kjøtt. Har kokekurs hos Eleonora og vinsmaking hos «winemaker Natascia Rossini».  Vi kan inkludere aktiviteter som sykling og vandring i vakkert område. Vi skreddersyr et opplegg for din gruppe eller vennegjeng.

Firenze

Flyreisen fra Oslo til Pisa eller Firenze.  Vi blir møtt av vår fantastiske guide Catherine som skal være med på hele turen. Innsjekking på hotellet. Stopper for en lunsj eller is og har by-sigthseeing i Firenze.  Middag på en hemmelig adresse hvor bare italienere går og spiser for et uforglemmelig måltid. 

dag 1

dag 2

Panzano

Vi blir hentet på hotellet av Catherine og spasertur til Mathallen for prøvesmaking av oster og diverse andre spennende produkter. Buss henter oss med stopp i Greve før vi ankommer Panzano. Her skal vi møte en spennende slakter. Han er ekstremt kreativ, fantastisk slakter og kokk, en showman som promoterer Panzano og tradisjonell mat. Her får vi et foredrag om hans matlagning og filosofi på en artig måte og vi avslutter med å spise et praktfullt måltid.

Om kvelden møtes vi for besøk på diverse vinbarer og ender opp på vår restaurant om kvelden for et enkelt men typisk italiensk måltid.

dag 3

Vinsmaking & koke-workshop

Frokost på hotellet og vi blir hentet med buss av Catherine. I dag skal vi ut på landet og det er tid for vinsmaking, olivenolje og kokeworkshop med Eleonora. Vi prøvesmaker toscanske Doc viner og spiser hjemmelaget lasagne. 

På ettermiddagen reiser vi til San Gimignano som er en enestående liten by som ikke har endret utseende stort siden Middelalderen. På 1200-tallet ble både bymuren og de mange tårnene som preger bybildet oppført. I dag gjenstår kun 15 tårn, mot de 72 tidligere. Regnes som en av Italias best bevarte middelalderbyer. Her kan du rusle i trange gater og stikke innom en av de mange spesial-butikkene for skinke og ost. Tilbake til hotellet.

Hjemreise eller Cinque Terre?

Frokost og hjemreise eller kanskje dere vil utvide turen med vandring i Cinque Terre. Byene står oppført på Unescos verdensarvliste og er attraktive reisemål.

Her kan vi velge mellom korte eller lengre turalternativ. Stiene følger kysten – mellom blått hav og grønnkledde fjell – og vi kjenner duften av rosmarin og basilikum.

Vi går på de gamle stiene og trappene til de små, idylliske byene med brosteinsbelagte gater og pastellfargede hus.

En flott opplevelse!

dag 4

Kontakt oss